Pind skal forklare direktørpost til nødløgn-embedsmand

DF undrer sig over, at en af embedsmanden bag nødløgnen i Christiania-sagen er udpeget som politidirektør.

Dansk Folkeparti afkræver justitsminister Søren Pind (V) en forklaring, efter en af de embedsmænd, der i sin tid stod bag den såkaldte nødløgn i Christiania-sagen, er blevet politidirektør i Nordsjællands Politi.

- Jeg tror, at vi alle sammen er enige om, at nødløgnen var en ganske alvorlig ting, der havde meget store konsekvenser for den daværende regering, og i øvrigt var en uskik på alle måder, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til DR.


Han henviser til, at nødløgnen kostede daværende justitsminister, Morten Bødskov (S), posten, efter Justitsministeriet havde konstrueret en forklaring - en nødløgn - til Folketingets Retsudvalg om et aflyst besøg på Christiania i 2012.

Jens-Christian Bülow, der nu skal være politidirektør, var dengang embedsmand i ministeriet og blev hjemsendt i fire måneder - mistænkt for pligtforsømmelse. Han var med til at opfinde nødløgnen for at få udsat besøget.

En fortrolig sikkerhedsvurdering var den sande grund, og en undersøgelseskommission nåede efterfølgende frem til, at der var tale om en forklarlig og undskyldelig nødløgn. 

Men selv om Jens-Christian Bülow gik fri efter en tjenstlig undersøgelse, synes Peter Kofod Poulsen stadig, at det er betænkeligt, at Nordsjællands nye politidirektør har været med til at fabrikere en løgn til Folketinget.

- Det er simpelthen ikke på sin plads. Og det kalder i hvert fald på en rigtig god begrundelse for, hvorfor man kan blive politidirektør, når man har en nødløgn på CV'et, siger DF-ordføreren til DR.

Jens-Christian Bülow tiltræder posten som politidirektør i Nordsjælland 1. maj. 

/ritzau/

Emneord: Nødløgn, Politidirektør, Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.