Pisa: Etniske elever halter bagefter i matematik

Elever med indvandrerbaggrund klarer sig dårligere i matematik end etnisk danske elever, viser Pisa Etnisk.

Folkeskolelever med indvandrerbaggrund klarer matematikken betragteligt dårligere end elever uden indvandrerbaggrund. Det viser resultatet af Pisa Etnisk, der blev gennemført i 2012.

Tallene viser, at op mod halvdelen af eleverne med indvandrerbaggrund har utilstrækkelige funktionelle matematikkompetencer, når de forlader grundskolen. For elever uden indvandrerbaggrund er det lidt over 13 procent.

- Det er et stort problem, at så mange elever med anden etnisk baggrund end dansk forlader folkeskolen med så lave kompetencer, siger undervisningsminister Christine Antorini (S) i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at de har svært ved at klare sig i uddannelse eller i arbejde efterfølgende, siger ministeren.

Blot to til tre procent af eleverne med indvandrerbaggrund er i gruppen med de dygtigste elever. Af elever uden indvandrerbaggrund hører 11 procent til blandt de dygtigste, viser Pisa Etnisk.

Christine Antorini siger, at regeringen vil tage hånd om børnene allerede i daginstitutionerne og følge op med en målrettet indsats gennem folkeskole og ungdomsuddannelse.

- Med folkeskolereformen vil alle elever få et markant timeløft i blandt andet dansk og matematik, en længere og mere varieret skoledag, lektiehjælp, tydelige læringsmål for alle fag og et stort kompetenceløft af lærerne, siger undervisningsministeren.

Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (R) påpeger, at det er vigtigt at fremme børnenes sproglige og sociale udvikling allerede fra børnene er meget små.

- Samtidig sætter vi også fokus på det ansvar, der ligger hos de nydanske forældre. Når alt kommer til alt, så er opbakning fra mor og far jo helt afgørende, hvis de nydanske børn skal op på niveau med deres danske klassekammerater, siger Manu Sareen.

Pisa Etnisk er tilknyttet Pisa-undersøgelsen fra 2012, hvor man på et ekstra stort antal skoler testede elever med indvandrerbaggrund for at få et mere stabilt datagrundlag.

/ritzau/

 
Emneord: PISA, Etniske elever, Pisa Etnisk, Christine Antorini, Manu Sareen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.

 • 27.02.15 Politik
  Tilliden mellem handicappede borgere og kommunen skal genoprettes

  Efter en byge af kritiske høringssvar trak socialminister Manu Sareen en reform af servicelovens regler for voksne med handicap tilbage. En reform der ville give et forringet serviceniveau og en forringet retssikkerhed.

 • 08.01.15 Politik
  Enighed mellem regeringen og KL om integrationsområdet

  Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte end tidligere antaget. Dette skal bl.a. ses i sammenhæng med de tragiske begivenheder i Syrien. Regeringen og KL har den 8. januar 2015 drøftet denne problemstilling.

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

 • 12.11.14 Velfærd
  Ny finanslovaftale: Godt 1,5 mia. til velfærdspakke

  Regeringen har netop forhandlet en velfærdspakke på plads sammen med SF og Enhedslisten i forbindelse med finansloven for 2015. Den betyder flere hænder i dagtilbud og ekstra hjemmehjælp til de svageste ældre. Derudover får kommunerne en økonomisk håndsrækning på 250 mio. kr. til at styrke modtagelse og integration af flygtninge.