Pisa-undersøgelse dokumenterer behovet for skolereform

Stagnation på naturfag og læsning og tilbagegang i matematik. Danske skolebørn klarer sig dårligere i forhold til 2009 end gennemsnittet, viser nyeste Pisa-undersøgelse. Det understreger nødvendigheden af den nye folkeskolereform, mener DI.

Danmark ligger fortsat i midterfeltet i PISA, men vi har markant færre dygtige end i det øvrige OECD, særligt i matematik har der været en stor tilbagegang i gruppen af dygtige elever.

- Tallene viser med al tydelighed, at vi ikke kunne redde skolen ved at gøre mere af det samme. Det var helt nødvendigt med en radikal reform af folkeskolen, siger DI’s chefkonsulent Mads Eriksen.

Mangel på matematik-kundskaber

Matematik er der særligt fokus på i tirsdagens rapport. Og her er den danske score faldet med 1,8 point, mens gennemsnittet blot er faldet 0,3 point. I de øvrige kategorier, læsning og naturfag, er de danske elever gået frem med henholdsvis 0,1 og 0,4 point, men også her er udviklingen under gennemsnittet, som er på henholdsvis 0,3 og 0,5 point.

DI’s chefkonsulent finder det meget bekymrende, at der ikke har været nogen positiv udvikling i PISA siden 2009.

- Vi er et af de lande i verden, der bruger flest penge på skolen. Vi må derfor også forvente, at folkeskolen leverer et tilsvarende højt niveau, siger Mads Eriksen.

Behov for dygtige medarbejdere

Han peger på, at der ikke mindst i fremtiden bliver mangel på dygtige medarbejdere i de danske virksomheder.

- Det er i høj grad de dygtigste, som skal skabe de forskningsresultater og den innovation, der sikrer Danmark som vidensamfund og dermed, at virksomheder i fremtiden investerer og udvikler i Danmark, siger chefkonsulenten.

Mere samarbejde

Han sætter sin lid til, at skolereformen åbner for mere samarbejde med det omgivne samfund.

- Vi tror på, at et veludviklet samarbejde mellem skoler og virksomheder kan være med til at udfordre de dygtige, siger Mads Eriksen. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.