PLO: Insister på et svar fra lægen eller ring op igen

Vagtlæger er uddannet til at opfange symptomer på alvorlig sygdom over telefonen, fastslår lægeforening.

Generelt er der ganske få klager over lægevagten. Men er man usikker på det svar, man har fået fra vagtlægen, har man flere spørgsmål eller er i tvivl, så ring op igen.

Det siger Bruno Melgaard Jensen, formanden for de praktiserende lægers organisation (PLO).

Som vagtlæge er man uddannet til at opfange symptomer på alvorlig sygdom - også over telefonen. I marts døde Regina Holmegaard fra Glamsbjerg på Fyn af en blodprop, efter hun en time forinden havde ringet til lægevagten med sine symptomer.


Den 36-årige Regina Holmegaard havde ondt. Smerter i brystet, summen i kroppen og problemer med at trække vejret, beretter Fyens.dk.

Vagtlægen vurderede, at der var tale om en virus og ordinerede Panodil.

- Der vil være rigtig mange, der ringer ind til os med luftvejssymptomer, med let feber og med den slags, hvor vi jo selvfølgelig ikke kan indlægge dem alle sammen med en ambulance, siger Bruno Melgaard Jensen og fortsætter: 

- Set i bagspejlet er alting klart, og det er også fremgået af pressen i dag - at man burde have reageret anderledes. Hvis man er akut livstruet og eventuelt har svært ved at trække vejret, skal man selvfølgelig ringe 112. Men hvis man har almindelige vejrtrækningssymptomer skal man fortsat ringe til vagtlægen.

Umiddelbart giver den tragiske hændelse ikke anledning til at ændre procedurer hos lægevagten.

- Læger har en lang uddannelse. En stor del af den går på visitation og herunder telefonvisitation. Så uddannelse er noget af det, vi tager vældig alvorligt, og vi har løbende fokus på forbedringer. Så vi vil klart bruge sagen til læring, siger han.

Sagen er nu endt hos Patientombuddet, der skal vurdere, om der er grund til at udtale kritik af vagtlægens arbejde.

Emneord: Vagtlæge, Akutte patienter, Patientombuddet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.08.15 Ledelse
  Ny organisation i Sundheds- og Ældreministeriet

  Sundhedsstyrelsen deles op, en ny Lægemiddelstyrelse etableres, og to nye styrelser ser dagens lys. Det er resultatet af en organisationsændring i Sundheds- og Ældreministeriets koncern, der skal styrke de enkelte sundhedsmyndigheders arbejde med kerneopgaver.

 • 06.11.13 Ledelse
  Læger og Region Hovedstaden enige om lægeaftale

  Foreningen af Speciallæger og Region Hovedstaden er blevet enige om, at læger der vil arbejde i regionens nye akutsystem bliver ansat inden for den gældende overenskomst.