Pokemon-jægere har en fest i Bibliotekshaven: Styrelse har købt seks pokestops

Man bør sætte begrænsninger for Pokémon-jægere i Det Kongelige Biblioteks have, lyder det fra Rigsarkivet.

Pokémon-jægere har forvandlet Det Kongelige Biblioteks have i hjertet af København fra en fredfyldt oase til en banegård. 

Sådan lyder det fra Birgitte Possing, der er professor og dr. phil ved Rigsarkivet.

- Jeg er selv blevet løbet over ende, når jeg har gået der. Pludselig er der 50 unge, som med et brøl kommer spænende rundt om hjørnet. Og hvis man trækker med en cykel, så kan man blive væltet, siger hun. 

I haven er der adgang til seks såkaldte PokéStops, som ofte er placeret ved kulturelle og historiske steder. Det har tidligere har skabt problemer andre steder.

Blandt andet er området omkring mindesmærket for Holocaust i Berlin blevet fjernet fra spillet. 


Senest har hollandske myndigheder droppet at sagsøge selskabet bag Pokémon Go, Niantic, efter at selskabet har slettet de virtuelle monstre fra en beskyttet strand i det vestlige Holland syd for byen Haag.

Birgitte Possing ser gerne, at den ansvarlige myndighed – Slots- og Kulturstyrelsen – sætter begrænsninger eller går i dialog med firmaet bag Pokémon for at få fjernet monstrene.

Men Slots- og Kulturstyrelsen har ikke tænkt sig at sætte begrænsninger for spillerne – hverken i Bibliotekshaven eller andre steder. 

Tværtimod har man opstillet mobile toiletvogne og sat ekstra skraldespande op for at kunne håndtere de mange unge mennesker, der nu færdes i haven. Der er også ansat en ekstra vagt til at passe på området.

Det koster 3000 til 4000 kroner om dagen og op mod 1,2 millioner om året.

I sommermånederne var der op mod 500 personer i bibliotekshaven ad gangen, når der var flest. En stor del af dem var pokémon-jægere. 

Slots- og Kulturstyrelsens pressevagt oplyser, at man er glad for de mennesker, der benytter bibliotekshaven, uanset om det er folk, der læser en bog på bænken, drikker en øl efter fyraften eller jager små monstre.

/ritzau/

Emneord: Pokemon, Kulturstyrelsen, Bibliotekshaven
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.10.16 Mona Hvid
  Pokemon i Bibliotekshaven

  Har Styrelsen KØBT 6 Pokestops?
  Og hvis ja, ved I så hvad de har givet for dem?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 08.06.21 Velfærd
  1.000 flere ansatte til trængende ældrepleje

  Et godt og nødvendigt skridt i den rigtige retning. Sådan beskriver FOAs sektorformand, Torben Hollmann, dagens aftale om flere ansatte og mere uddannelse i ældreplejen.

 • 03.06.21 Velfærd
  Fagforening vinder sag mod Skat: Nu undgår medlemmerne at betale penge tilbage

  Reddernes Fagforening vinder principiel skattesag mod Skat. Dermed får medlemmerne ret til at trække kontingentet til deres fagforening fra i skat, og de undgår at betale penge tilbage til Skat. Formand glæder sig over sagens udfald.

 • 01.10.15 Infrastruktur
  Kulturministeriet: Ny center og ændringer i styrelserne

  Slots- og Kulturstyrelsen etableres som en ny styrelse i Kulturministeriet. Yderligere flyttes Statens Kulturarvskontor (60 arbejdspladser), som skal varetage opgaver vedrørende Danmarks kulturarv (fortidsminder, bygningsfredning og statslige ejendomme), til Nykøbing Falster. Og der igangsættes analyser af, hvordan Statens Værksteder for Kunst og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til fra hhv. København til Helsingør (Kronborg) og fra Hørsholm til Djursland (Gl. Estrup). Endelig vil der blive lagt op til at placere det nye Videnscenter for Scenekunst i tilknytning til Aarhus Universitet.