Politiet opgiver sager om medarbejdervold mod unge

Over 20 ansatte har været beskyldt for vold og tvang mod unge. Politiet opgiver nu definitivt de sidste sager.

Flere års efterforskning og retssager mod ansatte på nordjyske bosteder, der er beskyldt for vold og tvang mod unge, ser ud til at være forbi for Nordjyllands Politi.

Onsdag oplyser anklager Lene Lentz til Ritzau, at politiet opgiver at rejse tiltale mod tre tidligere medarbejdere på institutionen Solhaven i den såkaldte Solhaven 2-sag.

- Det er besluttet at opgive sagen på baggrund af en samlet bevismæssig vurdering, siger anklageren.

Dermed kan politiet lukke ned for to store sagskomplekser, hvor særligt maraton-retssagen mod forstanderen og 11 ansatte på Solhaven har krævet enorme ressourcer.

I januar valgte Retten i Aalborg at frifinde de tiltalte, og nogle måneder senere besluttede politiet selv, at beviserne mod ni tidligere ansatte på bostedet Skjoldborghus i Farsø ikke var stærke nok til en retssag.

Tilbage stod spørgsmålet om udløberen af Solhaven-sagen, og med opgivelsen af sigtelserne mod de tre kan politiet altså sætte endeligt punktum for to sager, der mildest talt ikke gik ordensmagtens vej.


- Man kan sige, at de to komplekser er afsluttet nu, siger Lene Lentz.

Selvom Nordjyllands Politi dermed kan forsøge at lægge sagerne bag sig, har offentligheden efter alt at dømme mere i vente.

Efter frifindelsen i Aalborg valgte forstanderen og de 11 ansatte på Solhaven at gå til modangreb med en politianmeldelse mod 13 unge og tre tidligere ansatte på opholdsstedet. 

De beskyldes blandt andet for falsk anmeldelse og for at lyve i retten.

I første omgang har Nordjyllands Politi dog valgt at afvise anmeldelsen med henvisning til manglende beviser, mens efterforskningen af en 13. ung, der beskyldes for afpresning, endnu ikke er afsluttet.

Advokat Niels Fjeldberg, der repræsenterer 11 af de 12 frifundne, kan dog allerede nu sige, at han ikke accepterer afgørelsen.

Derfor vil han klage over afgørelsen til Statsadvokaten.

Emneord: Solhaven-sagen, Solhaven2, Vold og trusler på bosteder, Bosteder
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 30.07.18 Social
  Seks anbefalinger til socialministeren

  LOS-Landsorganisation for sociale tilbud er Danmarks største brancheorganisation for ikke-offentlige sociale tilbud hilser Mai Mercados serviceeftersyn og styrkelse af tilsynene velkommen.

 • 27.06.18 Social
  Risikobaseret tilsyn er til for at sikre borgeren

  Og samspillet mellem social- og sundhedsfaglighed har været en vanskelig tranformation. I 2017 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed de første risikobaserede tilsyn på landets offentlige og private bo- og opholdssteder.

 • 19.12.16 Politik
  Respektpakken vedtaget: Skrærpet straf for chikane mod offentligt ansatte

  Overfald og chikane af politibetjente, socialrådgivere og fængselsbetjente bliver fra det nye år straffet langt hårdere. Folketinget har i dag vedtaget en lang række tiltag fra den borgerlige Respektpakke, som alle skal styrke respekten for det fælles. Justitsministerens nye lov træder i kraft i slutningen af december.

 • 01.09.16 Politik
  Stop vold og trusler på botilbud: Her er regeringens otte forslag

  PRESSEMEDDELELSE - Medarbejdere og beboere på landets botilbud skal føle sig trygge og sikre i deres hverdag. Regeringen går videre med otte konkrete indsatser på baggrund af anbefalingerne fra en arbejdsgruppe med fem ministerier, KL og Danske Regioner. Regeringen indkalder nu til politiske forhandlinger om sikkerheden på botilbud.

 • 09.06.16 Velfærd
  LOS-projekt skal øge trivsel og sikkerhed på opholdssteder

  Nyt projekt skal nedbringe magtanvendelser og skabe bedre trivsel på opholdssteder. Projektet, der skal pilotteste metoder til at nedbringe magtanvendelser, har netop fået støtte på næsten 2 millioner kroner fra TrygFonden.