Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

25.000 danskere vil have Mette Frederiksen for en rigsret

Politik

20/1/21 2:48

Siden vi i lørdags skrev om det borgerforslag, der vil stille Mette Frederiksen til ansvar i minksagen overfor en rigsret, er underskrifterne strømmet til. Nu har mere end 25.000 danskere opfordret Folketinget til at tage sagen op.

I lørdags havde borgerforslaget fra Bente Dahl Pedersen fra Skive omkring 11.000 underskrifter. Efter omtale på Den Offentlige gik nyheden om borgerforslaget viralt og var den mest delte nyhed i lørdags. Det store fokus på sagen har tiltrukket små 15.000 underskrifter på fem dage. Nu er der mere end 25.000 underskrifter og forslaget er derfor halvt i mål i forhold til at blive behandlet i Folketinget.

Borgerforslaget nåede ud på flere medier, heriblandt Dagens.dk der ligesom Den Offentlige omtalte sagen i løbet af weekenden. 

Alle personer med stemmeret til Folketinget kan stille et borgerforlag. Det kræver dog, at minimum tre personer er medstillere af forslaget. Hvis der herefter er 50.000 der støtter forslaget, så kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget og dermed skal Folketingets partier tage stilling til forslagets ordlyd.

Hvis der er 50.000 støtter, vil forslaget overgå til Folketingets administration. Her vil forslaget blive gennemgået og blive overført til Folketingets skabeloner for beslutningsforslag. Folketingets partier skal herefter blive enige om, hvem der fremsætter forslaget overfor Folketinget. Det sker derfor ikke automatisk, at et forslag fremsættes i Folketinget, hvis det opnår 50.000 støtter. Det ernemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte beslutningsforslag.

Når forslaget er fremsat overfor Folketinget, skal det behandles på samme måde som alle andre beslutningsforlag. 

Man skal dog være opmærksom på, at et beslutningsforslag ikke automatisk bliver til lov. En Folketingsbeslutning er noget, som nogen skal handle i forhold til. Det kan f.eks. være en beslutning om, at der skal fremsættes et lovforslag i Folketinget.

I forhold til den pågældende sag om borgerforslaget om en rigsret til Mette Frederiksen, så er det yderst tvivlsomt, at der kan findes et flertal i Folketinget til at stille Statsministeren for en rigsret.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.