Foto: Shutterstock

Erhvervsministeriet bekræfter: Her kan barer og værtshuse åbne

Politik

25/03/2021 08:00

Det er blevet bekræftet, at barer og værtshuse indgår i genåbningsplanen, som man mandag kunne præsentere.

Herhjemme er der umiddelbart mange, der glæder sig til at kunne nyde en kold fadøl på det lokale værtshus. Og hvis man falder under denne kategori, så skal man ikke vente længe. 

Genåbningsplanen, som mandag blev præsenteret, har nemlig barer og værtshuse på listen.

Det skriver Ekstra Bladet, at Erhvervsministeriet har bekræftet over for Jyllands-Posten.

I aftalen står der skrevet, at man vil kunne åbne for indendørs servering på restauranter og cafeer mv. - hvor barer og værtshuse høre runder - den 6. maj med gyldigt coronapas.

Det forventes ligeså, at man - igen med gyldigt coronapas som adgangsbillet - vil kunne åbne for udeserving fra 21. april.

Dem, som ikke længere kan vente med at komme ud på dansegulvet på det lokale diskotek, må dog holde ud lidt endnu. Diskoteker og andre steder, der har få siddepladser, skal stadig holde lukket. 

"Kravet om begrænsede åbningstider for serveringssteder samt forbuddet mod salg af alkohol mellem kl. 22-05 opretholdes, indtil man er længere henne i genåbningen," skriver Erhvervsministeriet til Jyllands-Posten.

Det er endnu ikke fastlagt, om udskænkningsstederne åbner. Det skyldes, at man skal forhandle forud for hver fase af genåbningen.

Det har man naturligvis valgt at gøre, da man ønsker at kunne sætte hælene i jorden, så man undgår at opleve en stor stigning i coronasmitten i samfundet. 

Mest Læste

Annonce