Foto: Shutterstock

Fogh krævede at de rige skulle klare sig selv: Scorer kæmpe ministerpension oven i millionløn

Politik

22/04/2022 15:28

Når det handler om hans egen privatøkonomi, fremstår Anders Fogh Rasmussen som alt andet end fortaler for minimalstaten.

Forud for at Anders Fogh Rasmussen indtog Statsministeriet i begyndelsen af 00erne, krævede Venstrepolitikeren igen og igen et opgør med velfærdsstaten. I stedet skulle den udskiftes med en minimalstat, hvor alle dem der kunne klare sig selv, også skulle gøre det.

Men som Journalista.dk kan afslører, har Anders Fogh Rasmussen i forhold til sin egen økonomi, haft en forkærlighed for velfærd – vel og mærke den skatteyderfinansierede udgave.

Således viser aktindsigter opnået af gravermediet, at den efterhånden 69 årige tidligere statsminister, de seneste år har været fast modtager af ministerpension. Det vel og mærke på trods af, at han langt fra er gået på pension.

Det skyldes at Anders Fogh Rasmussen har stor succes med sit konsulentfirma, der blandt sine kunder blandt andet har kunnet fremvise Ukraines nu tidligere politiske ledelse. Økonomisk kan succeen læses ud af, at hans firma indenfor de seneste år, har kunnet fremvise store millionoverskud.

Ifølge Journalista.dk, modtager Anders Fogh Rasmussen årligt lige over 300.000 kroner i ministerpension. Et beløb der kommer til udbetaling, uanset hvilke andre indtægter, den ellers erklærede liberale tidligere statsminister og generalsekretær for NATO, måtte have.

Mest Læste

Annonce