Jackpot for Signe Molde : 75.000 skattekroner for 30 minutters optræden

Politik

12/4/22 3:42

Det er ikke kun forbrugerpriserne, der stiger voldsomt i denne tid. Det samme gør sig gældende, når kendisser optræder for kommunale topfolk – på skatteydernes regning.

Det kan ifølge Bjørknæs.dk ses ud af et kommunalt arrangement, som tidligere på året fandt sted i Aalborg. For som en del af det sociale program, var DR-værten Signe Molde blevet hyret ind.

Det for at optræde med en liveudgave af sit sædvanlige underholdningsprogram, hvor hun quizzer om den forgangne uge.

Men skatteyderne måtte dog finde den store pung frem, så Signe Molde kunne underholde en række af Danmarks ledende kommunale politikere og embedsmænd. Således viser aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk, at Signe Molde kunne trække sig tilbage med 75.000 kroner – for blot omkring 30 minutters optræden.

Dermed stoppede skatteydernes regning ikke, da de også skulle betale et gebyr til bookingbureauet, der skaffede hende den indbringende optræden. Derved endte den samlede regning, med at nå op over de 80.000 kroner.

Selv om Singe Moldes quizz-program er udviklet af Danmarks Radio, ser statsmediet dog ikke noget til studieværtens indtægter fra Aalborg-turen. Det skyldes at DR i stort omfang tillader, at dets medarbejdere har biindtægter ved siden af fuldtidsansættelserne – også hvor medarbejderne optræder med dele af programmerne, de arbejder på til dagligt.