Foto: Ole Wagner
Foto: Ole Wagner

Jeg er mindst lige så dansk, som du er, Morten Messerschmidt

Politik

25/1/21 10:12

De højrenationale ekstremister, der hævder at forsvare de danske værdier, undergraver desværre alt for ofte de selvsamme værdier, som generationer af danskere før os kæmpede for at sikre.

Af Sikandar Siddique, politisk leder for Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti

Fordi min hud er brun og fordi jeg er muslim, er der mange, der stadig ikke ser mig som dansker, selvom jeg er valgt til Folketinget og dermed medlem af det, som af mange bliver omtalt som Danmarks fineste forsamling. Men igen og igen angriber fx politiske kolleger mine intentioner og min oprigtighed. Fordi de ikke forstår, at det ikke er ens hudfarve eller religion, der afgør, om man er dansk. 

For nylig var det det nødlidende ”Dansk” Folkepartis Morten Messerschmidt, der rodede sig ud i en masser sludder om, at Frie Grønne, som jeg er politisk leder for, kun hedder Frie Grønne, fordi grøn skulle være islams farve. Måske er der en grund til, at ”Dansk” Folkeparti er styrtet fra tinderne? For når hendes majestæt Dronning Margrethe går i smaragdgrønne kjoler og når stolene i folketingsalen – demokratiets allerhelligste rum – er grønne, er det så også muslimske signaler, Morten Messerschmidt? Er bøgen, som vi kender og elsker og som vi synger om i vores nationalsang, ligefrem muslimsk, når den springer ud med sine lysegrønne blade? Nej, selvfølgelig ikke. Frie Grønne hedder Frie Grønne, fordi vi er dybt optagede af at sikre frihed for alle og bekæmpe klimakrisen, der udgør en trussel mod ikke bare naturen, men alt liv her på jorden. Så hold dine konspirationsteorier for dig selv og resten af QAnon-freaksene, Messerschmidt.

Den slags sortsnak får mig i stedet til at ville fastslå én ting: Jeg er lige så dansk, som du er, Morten Messerschmidt. Hvis ikke mere dansk. For mens du måske tror, det er mig, du bekæmper når du spreder din sludder, så bekæmper du i stedet de danskere, der kom før os – og som sikrede de rettigheder, som jeg og mange andre forsvarer og som du og dine undergraver. 

For min kamp for mangfoldighed og frisind og lige rettigheder for alle er for mig at se en kamp for værdier, som er og har været danske i mange år. Værdier som tidligere generationer af danskere har kæmpet for. Som dine bedsteforældre måske har kæmpet for, Morten Messerschmidt. Generationer af danskere før os kæmpede nemlig for at sikre mindretalsbeskyttelse (fx racismeparagraffen og blasfemiparagraffen), for at sikre ligestilling og menneskerettigheder, for at sikre stemmeret til alle. I din vildfarelse kommer du desværre til at besudle arven fra vores forfædre og kæmper imod de værdier og de rettigheder, som de sikrede. Det gør du og resten af den ekstreme højrefløj og desværre også flere og flere traditionelle midterpartier, når I vedtager love, der diskriminerer og forskelsbehandler og opdeler folk efter oprindelse og tro. 

I de senere år har vi nemlig således set, at de danske værdier har været under angreb fra højrenationale og ekstremister, der påstår, at de står op for Danmark. Men sandheden er, at de gør det stik modsatte. De eroderer det fundament, som vi står på: Humanismen. Næstekærligheden. Generøsiteten. Det, at vi – selvom vi er et lille land – kan gøre en stor forskel. Ikke bare for os selv, men også for vores medmennesker og for resten af verden. Man behøver bare at se på de gentagne angreb på menneskerettighedskonventionerne, som engang – med god ret – blev opfattet som ukrænkelige, men som det nu er kommet på mode at udfordre og stille spørgsmålstegn ved. Selvom de netop blev vedtaget for at forhindre en gentagelse af den katastrofe, som Anden Verdenskrig og holocausten var. 

Så vidt jeg kan forstå, er Morten Messerschmidts familie selv indvandret til Danmark fra Tyskland. Og det skulle angiveligt ikke have været særligt nemt for familien eller andre indvandrere fra Tyskland at finde sig til rette i Danmark, fordi der dengang var en ret udbredt modvilje mod tyskere i Danmark. Så det kan undre, at Messerschmidt nu selv prøver at skabe uvilje mod andre, hvis familier er kommet til Danmark fra resten af verden. Hyklerisk ligefrem, kunne man kalde det. 

Selv synes jeg, vi skal omfavne mangfoldigheden. Det er derfor, jeg er politisk leder for Frie Grønne. For at bidrage til at skabe det næste Danmark, et Danmark, som vi er fælles om. Og som vi er stolte af.

Og hvor vi forsvarer de værdier, som Danmark er bygget på og som generationer af danskere før os kæmpede for at sikre.  

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.