Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jurist ville 'lukke lortet': Nu har han fået stor bonus

Politik

26/4/22 11:39

De store bonusser til ledende medarbejdere står på det nærmeste i kø i disse år hos Statsministeriet, hvilket også gælder de embedsmænd, der har trukket overskrifter af de helt forkerte årsager.

Siden Mette Frederiksen overtog Statsministeriet i forlængelse af Folketingsvalget i 2019, har der på det nærmeste været lønfest for ministeriets top. Ikke kun i forhold til departementschef Barbara Bertelsen, som i 2021 sikrede sig en ekstra udbetaling på 125.000 kroner oven i sin normale løn på omkring de 2.7 millioner kroner om året.

Men også når det handler om bonusser til medarbejderne lige under departementschefen.

Som Bjørknæs.dk nu kan afsløre, drejer det sig blandt andet om Pelle Pape, der har rang af såkaldt departementsråd - hvilket vil sige en af Statsministeriets absolut højest placerede juridiske rådgivere.

Pelle Pape trak for alvor overskrifter, da det kom frem i Minkkommissionen, at han havde sendt en tekstbesked med ordene ”luk lortet”. Det i forbindelse med minkervhervet, som Palle Pape krævede skulle lade livet.

Topjuristen har efterfølgende undskyldt for ordvalget, som tilsyneladende ikke har medført de store problemer på de interne linjer i Statsministeriet. I hvert fald modtog han i 2021 en bonus på 110.000 kroner, hvilket kom til udbetaling for arbejdet, han udførte i 2020 – altså året hvor den omdiskuterede tekstbesked blev sendt.

Derved sikrede Palle Pape sig i 2021 en indtjening, der var fuldt på højde med, hvad medlemmerne af Mette Frederiksens regering kan se gå ind på lønkontoen.

   

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.