Nick Hækkerups fejl koster skatteyderne millioner

Politik

16/4/22 10:07

Igennem en årrække stod skiftende justitsministre som aktuelt Nick Hækkerup bag accepten af ulovlig logning af danskernes telefonopkald og internetforbrug, hvilket nu har medført en millionregning til skatteyderne.

Det hører i dén grad til sjældenhederne, at staten taber et juridisk opgør mod privatpersoner, virksomheder og organisationer. Men det var tilfældet sidste sommer, da Foreningen imod Ulovlig Logning i Landsretten vandt en principiel sag anlagt mod staten. Det personificeret ved de justitsministre, der igennem en længere årrække stod bag brugen af ulovlig opbevaring af informationer om danskernes tele- og dataforbrug.

Selv om sagen blev afgjort sidste sommer, kan Journalista.dk berette, at regningerne stadig hober sig op fra Kammeradvokaten, der førte sagen på vegne af justitsminister Nick Hækkerup.

Således melder gravermediet på baggrund af opnåede aktindsigter at Kammeradvokaten, der på trods af sin officielle titel er et privat advokatfirma, allerede har kunnet fremsende regninger for 1.021.991 kroner. Oven i kommer sagsomkostningerne på 125.000 kroner, som staten er blevet pålagt at betale til Foreningen imod Ulovlig Logning efter nederlaget sidste sommer.

Men derved stopper skatteydernes regninger langt fra, for sagen er nemlig anket til Højesteret – hvilket må forventes at medfører yderligere udgifter til skatteyderne.