Pisa-undersøgelse dokumenterer behovet for skolereform

Politik

03/12/2013 16:20

Gordon Trier Holm

Stagnation på naturfag og læsning og tilbagegang i matematik. Danske skolebørn klarer sig dårligere i forhold til 2009 end gennemsnittet, viser nyeste Pisa-undersøgelse. Det understreger nødvendigheden af den nye folkeskolereform, mener DI.

Danmark ligger fortsat i midterfeltet i PISA, men vi har markant færre dygtige end i det øvrige OECD, særligt i matematik har der været en stor tilbagegang i gruppen af dygtige elever.

- Tallene viser med al tydelighed, at vi ikke kunne redde skolen ved at gøre mere af det samme. Det var helt nødvendigt med en radikal reform af folkeskolen, siger DI’s chefkonsulent Mads Eriksen.

Mangel på matematik-kundskaber

Matematik er der særligt fokus på i tirsdagens rapport. Og her er den danske score faldet med 1,8 point, mens gennemsnittet blot er faldet 0,3 point. I de øvrige kategorier, læsning og naturfag, er de danske elever gået frem med henholdsvis 0,1 og 0,4 point, men også her er udviklingen under gennemsnittet, som er på henholdsvis 0,3 og 0,5 point.

DI’s chefkonsulent finder det meget bekymrende, at der ikke har været nogen positiv udvikling i PISA siden 2009.

- Vi er et af de lande i verden, der bruger flest penge på skolen. Vi må derfor også forvente, at folkeskolen leverer et tilsvarende højt niveau, siger Mads Eriksen.

Behov for dygtige medarbejdere

Han peger på, at der ikke mindst i fremtiden bliver mangel på dygtige medarbejdere i de danske virksomheder.

- Det er i høj grad de dygtigste, som skal skabe de forskningsresultater og den innovation, der sikrer Danmark som vidensamfund og dermed, at virksomheder i fremtiden investerer og udvikler i Danmark, siger chefkonsulenten.

Mere samarbejde

Han sætter sin lid til, at skolereformen åbner for mere samarbejde med det omgivne samfund.

- Vi tror på, at et veludviklet samarbejde mellem skoler og virksomheder kan være med til at udfordre de dygtige, siger Mads Eriksen. 

 

Mest Læste

Annonce