Styrk konkurrenceevnen i Europa

Politik

31/1/14 1:34

Gordon Trier Holm

Business Europe bruger sin årsdag til at sætte fokus på, at industriens rammevilkår og konkurrenceevne skal forbedres. DI bakker op.
EU skal forbedre rammevilkårene for europæisk produktionsindustri, fordi krisen stadig har fat i fremstillingsindustrien. Virksomhederne skal have ordentlig adgang til finansiering, energi og råstoffer. Derudover skal EU have større fokus på forskning, innovation og fortsætte med at fremme bilaterale aftaler med strategisk vigtige partnere som USA, Kina og Japan.   - Vi skal arbejde for at sikre, at national og europæisk lovgivning understøtter industriens rammevilkår. DI ser gerne, at konkurrenceevnen bliver et prioriteret område for den nye EU-Kommission, og alle lovforslag bør underlægges et konkurrencetjek, inden de bliver fremsat, siger direktør Thomas Bustrup, DI.   Industri er fundamentet for velfærd Business Europe har med støtte fra DI udarbejdet en rapport om industriens betydning for europæisk økonomi. På den baggrund har organisationen formuleret politiske anbefalinger til en ny industristrategi for Europa, der sætter fokus på konkurrenceevnen. Produktion i Europa lå sidste år 12 pct. under niveauet fra 2008, og 3,8 mio. produktionsarbejdspladser er gået tabt.   Men fremstillingsindustrien står stadig for 57 pct. af Europas eksport og har 52 mio. ansatte, og den har samtidig stor betydning for servicesektoren, fordi serviceydelser og fremstilling af varer ofte er tæt forbundne i moderne produktion - derfor er industrien et uundværligt fundament for europæisk velstand. Det er budskabet fra Bruxelles, hvor Business Europe afholder sin årsdag.   DI er repræsenteret af direktør Thomas Bustrup på årsdagen, hvor rapporten og anbefalingerne fra Business Europe bliver overrakt til EU-præsident Van Rompuy og kommissionsformand Barroso.   Nyt fokus på industripolitik  Vareproduktionen er ifølge Thomas Bustrup blevet mere international og mere kompleks. Virksomhederne er i dag en del af globale værdikæder, der knytter dem sammen, fordi varer sjældent bliver produceret i sin helhed på én fabrik eller i et land. Delkomponenter bliver i stedet importeret fra lande, hvor de kan produceres med færrest omkostninger.   - Det er positivt, men også strengt nødvendigt, at EU og de europæiske lande får et fornyet politisk fokus på fremstillingsindustrien. Vi skal tænke industripolitik i en global sammenhæng, der fremmer et åbent Europa, så konkurrencedygtige virksomheder har adgang til globale markeder. Tidligere tiders fokus på statsstøtte og egne interesser er ikke vejen frem – det er et industripolitisk selvmål, siger Thomas Bustrup.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.