Vilhelmsen ønsker uvildig undersøgelse af millionfejl

Politik

11/12/2013 12:41

En uvildig advokatundersøgelse skal afklare forløbet i sagen om millionen til Zornigs Stemmer på kanten.

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, siger på vej ind til et samråd i Folketingets Socialudvalg, at hun vil have en uvildig advokatundersøgelse af sagen om millionpulje til Huset Zornigs projekt Stemmer på kanten.

- Nu vil jeg ind og have fortalt udvalget, at jeg ønsker at igangsætte en uvildig advokatundersøgelse af forløbet op til, og jeg ønsker, at det bliver så transparent som muligt, siger Annette Vilhelmsen på vej ind til samrådet.

Udmeldingen vil formentlig lægge en dæmper på kritikken fra Enhedslisten, der i yderste tilfælde kan vælge at vælte Annette Vilhelmsen.

På vej ind til samrådet lagde Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen netop vægt på, at Enhedslisten især vil lytte efter, hvordan ministeren vil rydde op i sagen:

- Jeg ser allermest frem til, at ministeren har en plan for, hvordan hun kan rette op på de fejl, der er sket, siger Finn Sørensen.

I den sammenhæng anses en uvildig undersøgelse ofte for det bedste svar, en minister kan give til et kritisk støtteparti.

Finn Sørensen lægger samtidig vægt på, at Annette Vilhelmsen adskiller sig fra det forløb, der tirsdag førte til, at Morten Bødskov (S) trak sig som justitsminister.

- Bødskov blev grebet i en kæmpe løgn, og så er der ingen nåde. Det har vi ikke grebet Annette Vilhelmsen i endnu, siger Finn Sørensen og tilføjer:

- Hun har givet nogle ufuldstændige oplysninger i forhold til behandlingen af de her ansøgninger, og det er det, vi skal sætte spørgsmålstegn ved. Men jeg har ikke endnu grebet hende i, at hun bevidst har forsøgt på at vildlede Folketinget, siger han.

I en pressemeddelelse udsendt samtidig med indledningen på samrådet erkender Annette Vilhelmsen desuden, at hun har begået "en fejl", som hun "har beklaget flere gange", og det vil ministeren gerne gøre igen:

- Det har ikke været et kønt forløb - langtfra. Det står vist klart for de fleste. Og det har jeg sagt hele tiden. Men jeg vil gerne slå fast, at jeg - på trods af fejl og uskønt forløb - står på mål for formålet.

- Nemlig at udsatte borgeres stemme skal høres mere, både når der er valg og imellem valgene, siger Annette Vilhelmsen i pressemeddelelsen.

På baggrund af advokatundersøgelsen vil Annette Vilhelmsen se på, hvordan ministeriet fremadrettet kan få en "korrekt og transparent sagsbehandling".

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce