Politiker om sin tomme mødestol: - Det er en nødløsning

Politikeren Jonas Bjørn Jensen, (S), er en af de politikere, der ikke dukkede op til over halvdelen af møderne i de bestyrelser han sidder i.

I 60 procent af bestyrelsesmøderne det sidste halvandet år er lokalpolitikeren, Jonas Bjørn Jensens, (S), stol tom. Det sker til trods for, at han får 79.000 kroner i vederlag for bestyrelsesarbejdet i Vestforbrændingen og Centralkommunernes Transmissionsselskab. 

Jonas Bjørn Jensen, (S), der sidder i Københavns borgerepræsentation, mødte ikke op til 10 ud af 16 møder. 
 
Havde for travlt til bestyrelsesmøder
 
Hvorfor dukker du ikke op til bestyrelsesmøderne?
- Jeg er ærgerlig over det, men når man er fritidspolitiker, har familie og et fuldtidsarbejde, så har det i nogle tilfælde ikke været muligt. Det har været rådhusarbejde eller mit fuldtidsarbejde, der er kommet i vejen. 
 
Synes du, det er i orden, når du har tjent 79.000 kroner på det?
- Vederlaget dækker også over arbejdet uden for møderne, hvor der også foregår vigtige ting, som for eksempel at følge med i den generelle udvikling, læse dagsordner og referater og gå til møde i forvaltningen i København for at sikre mig, at det er det rigtige, der sker på bestyrelsesmøderne i forhold til Københavns interesser. 
 
Men det, der foregår uden for møderne, gavner vel ikke bestyrelsen, når du ikke dukker op?
- Det er en nødløsning at holde sig orienteret. Det optimale er, at man kommer til alle møderne. 
 
Bør du droppe at sidde i  bestyrelsen, når du ikke kan komme til møderne?
-  Det har været et ret ekstremt halvandet år for mig. Jeg er startet på et nyt arbejde, hvor jeg ikke har kunne være så fleksibel. Arbejdet i bestyrelsen ligger altid midt på dagen, mens møderne i udvalgene ligger efter arbejdstid, og der har jeg ikke noget fravær.
 
- Men det er klart, hvis det bliver ved med at være et problem at komme til møderne, kan det være en overvejelse. 
 
 
Emneord: Vederlag, Bestyrelsesmedlemmer, Bestyrelsesansvar, Honorarer, Forvaltningssjusk, Jonas Bjørn Jensen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 20.04.17 Politik
  Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse

  Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd har udpeget en næstformand og fordelt udvalgspladser.

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.

 • 28.03.14 Politik
  Politikeres løn skal undersøges

  Det skal være mere gennemskueligt, hvad politikere får i løn. Et bredt flertal i Folketinget er derfor blevet enige om at nedsætte en kommission, der skal udarbejde et samlet forslag til den fremtidige aflønning af ministre, folketingspolitikere, borgmestre og regions-rådsformænd.

 • 20.06.12 Politik
  KL: Samme regulering af vederlag til kommunalpolitikere som til MF’ere

  Når Folketingets medlemmer kan bevilge sig selv en bedre regulering af deres løn, burde de også være lydhøre over for kommunalpolitikeres rimelige ønske om en bedre regulering af deres vederlag. Det siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til, at Folketinget netop har vedtaget en ny og gunstigere regulering af deres egen lønudvikling.