Politikere er klar til at poste millioner i akuttelefon

Flere af Region Hovedstadens politikere er parat til at afsætte et tocifret millionbeløb til 1813.

Flere ledende politikere ønsker at afsætte et større tocifret millionbeløb for at få den udskældte akuttelefon 1813 til at fungere bedre, skriver Berlingske.

Udmeldingen sker efter, at Sundhedsstyrelsen har påpeget alvorlige problemer hos Region Hovedstadens Akutberedskab, som siden årsskiftet har taget telefonen, når syge borgere ringer 1813.

- Vi kan simpelthen ikke leve med, at der bliver ved med at være problemer og eksempler på, at kvaliteten ikke er i orden.

- Så selv om det ikke er sædvanlig Venstre-politik, må jeg bare sige, at vi må bruge, hvad der skal til for at få det til at køre, siger Venstres Martin Geertsen til Berlingske.

Blandt andet er sygeplejerskerne, der tager telefonen, ikke tilstrækkeligt klar over, hvornår de selv må rådgive patienterne, og hvornår der skal en læge ind over, og det udgør en alvorlig risiko for patienternes sikkerhed, lyder kritikken.

Mandag vil regionens politikere blive præsenteret for et nyt notat fra Region Hovedstadens embedsmænd, som også nævner en række problemer med ordningen, såsom "mangelfuld identifikation og visitation af patienter med alvorlige tilstande".

Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for regionsrådet, er glad for opbakningen omkring at rette op på 1813.

- Ordningen skal altså virke, og vi må se på, hvor der skal bruges penge for at få løst problemerne med blandt andet de lange ventetider på en læge, siger hun til Berlingske.

130 læger er tilknyttet ordningen på deltidsbasis i øjeblikket, men regionen vurderer, at man skal op på at have omkring 200 læger tilknyttet.

/ritzau/

 

Emneord: 1813, Akuttelefon, Politikere, Region Hovedstaden, Akutberedskab, Sundhedsstyrelsen, Sophie Hæstorp Andersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også