Politikere jubler over valgudskrivelse

Folketingsvalget udskrives onsdag, og politikerne i både rød og blå blok glæder sig.

Meldingen onsdag morgen om, at der udskrives valg til Folketinget, fik hurtigt politikerne i både rød og blå blok til tasterne på de sociale medier.

Her kommer et udpluk:

* Søren Pape Poulsen, formand for Konservative: - ‏Så er der valg! @KonservativeDK er klar til at give den gas i tre uger - for konservativ fremgang og for en borgerlig regering!, skriver han på Twitter.


* Politisk leder i Alternativet Uffe Elbæk: - Morgenkaffe. Og god symbolik på bordet. Op på valghesten de næste tre uger, skriver han på Twitter.

* Venstre: Venstre er klar til valgkampen. Vi er klar! Danmark har brug for en ny regering, skriver partiet på Twitter.

* Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen: Så skal der kæmpes, venner:) Håber I er klar!, skriver hun på Facebook, efter det står klart, at hun kommer på stemmesedlen og ikke falder på grund af Enhedslistens rotationsprincip. 

* Liberal Alliance: Vi går til valg på en 2025plan, som giver et friere, rigere og mindre bureaukratisk Danmark, skriver partiet på Twitter. 

* Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen: - Endelig valg! Glæder mig til tre ugers kampagne sammen med masser af gode Venstrefolk. Så skal nøglerne vindes tilbage!, skriver han på Twitter.

* Enhedslistens Stine Brix: - Så er der valg! Vi er klar i @Enhedslisten, skriver hun på Twitter.

* SF's retsordfører, Karina Lorentzen: - Tak til højrefløjen, som fængsler os alle til terrorsamråd kl. 8.30. Her kan vi så sidde og vente, til vi får officiel valgmelding, skriver hun på Twitter.

* De Radikales erhvervsordfører, Ida Auken: - Jeg glæder mig vildt til valget. Har det sådan lidt som Chris Anker Sørensen må have det om morgenen, inden Tour de France går i gang, skriver De Radikales Ida Auken på Twitter om valgudskrivelsen.

* Dansk Folkepartis socialordfører, Karina Adsbøl, Skulle til KBH, men nu bliver jeg i Jylland, vil ikke risikere en valgudskrivelse, mens jeg sidder fast i toget, skriver hun på Twitter.

* De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen: Så er det ud over stepperne for et borgerligt Danmark. Ned med skatten og op med humøret!, skriver han på Twitter.

 
Emneord: FV2015, Valg, Blå blok, Rød blok
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • 04.06.15 Politik
  Dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. om året

  60-80 mia. kr. – eller mindst halvanden Storebæltsbro i nutidskroner. Hvert år. Så meget koster dårligt arbejdsmiljø samfundet. Det anslår FTF og LO på baggrund af tal fra EU-kommissionen. Politikerne må forholde sig til det store beløb i valgkampen, mener de to hovedorganisationer.

 • 28.05.15 Politik
  Valgkampen flyver ind til Folkemødet

  Folkemødet sætter i samarbejde med Danish Air Transport alle sejl til for at få bragt selve valgkampen til Bornholm – og tilbyder at skræddersy afgange til folketingskandidaterne og politiske journalister fra hele landet