Tidligere Statsminister Poul Nyrup Rasmussen

Poul Nyrup: Udskyd Dong-salget til 2015 eller 2016

Dong sælges for billigt til investeringsbanken Goldman Sachs, mener fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Staten kan tjene langt mere på at sælge Dong-aktier, hvis man venter til 2015-16. Da vil statens energiselskab mindst være det dobbelte værd. Desuden giver staten alt for lukrative vilkår og vetoret til køberen, investeringsbanken Goldman Sachs.

Det siger forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). Han affejer finansminister Bjarne Corydon (S), som mener, at Goldman Sachs gav det bedste tilbud på 19 procent af Dongs aktier ved statens salg sammen med pensionsselskaberne ATP og PFA.

- Dén pris, det er lykkedes Goldman Sachs at presse ned, er alt, alt for lav og helt i modstrid med danske interesser og Dongs interesser, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Dongs indtjening dykker lige nu i en bølgedal, før energikoncernen fra 2015 tjener pænt på sine halvvindmølleparker. Da får Dong også indtægter fra en ny olieplatform, påpeger den tidligere statsminister.

- Hvis vi sagde: Tøv nu lige en kende. Lad os lige komme ind i 2015 eller 2016, før vi kommer i gang med den proces. Så ville vi stå helt anderledes stærkt i forhandlingerne om prisen på Dong.

- Det er det dårligst tænkelige tidspunkt, at man går i gang med sådan en handel, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han forstår ikke, hvorfor Goldman Sachs kan købe Dong-aktier via et datterselskab i Luxembourg til skattely i Cayman Islands og den amerikanske delstat Delaware.

- Det ærgrer mig, at man ikke har lært af vores erfaringer. Det er ikke så lang tid siden, at den australske kapitalfond kapitalfond Macquarie, der købte Københavns Lufthavn, tilsvarende sneg sig udenom skattebetaling, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Goldman Sachs scorer mindst 50 procent gevinst, når Dong børsnoteres, vurderer han.

Nurup finder det "helt usædvanligt", at Goldman Sachs får særrettigheder og vetoret i Dong.

/ritzau/

 

Emneord: DONG, Poul Nyrup Rasmussen, Goldman Sachs
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 20.10.14 Infrastruktur
  Staten køber gaslager i Stenlille

  Energinet.dk har i dag underskrevet en købsaftale om køb af DONG Energys gaslager i Stenlille for 2,25 milliarder kroner. Godt for Danmarks forsyningssikkerhed lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen