Præst suspenderes efter udtalelser om reinkarnation

En sjællandsk sognepræst, der tror på reinkarnation, er fritaget for tjeneste, skriver Kristeligt Dagblad.

Sognepræsten Annette Berg, der offentligt har udtalt, at hun tror på reinkarnation, fritages for tjeneste indtil udgangen af 2015. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Udtalelserne fra sognepræsten fra Vig faldt i programmet "Præstens lektie" på TV Øst i oktober. Siden har Annette Berg været til to tjenstlige samtaler hos biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.


Biskoppen har ifølge Kristeligt Dagblad forklaret suspenderingen med afsæt i en pressemeddelelse, som Annette Berg selv udsendte 17. november.

Her rejste hun "en berettiget tvivl om, hvorvidt hun som præst i den danske folkekirke ved sin brug af begrebet reinkarnation forkynder reinkarnation".

Troen på reinkarnation er troen på, at et menneskes sjæl - når personen dør - kan leve videre i en anden krop.

Og ifølge retsteolog Kristine Garde er troen på dette uforeneligt med at være præst i den danske folkekirke. Hun mener, at biskop Peter Fischer-Møller har truffet "en konsekvent, men nødvendig beslutning".

- Når Annette Berg har sået tvivl om opstandelsen, et fundament i kirkens lære, ved at åbne op for reinkarnation, så kan hun ikke være i sit embede, siger Kristine Garde til Kristeligt Dagblad.

- Hun har skabt utroværdighed for folkekirken og svigtet sit embede. Det gør hende utroværdig, og det er så alvorligt, at det kræver en øjeblikkelig suspension.

- Vi befinder os på et meget afgørende punkt i den kristne forkyndelse, og derfor går biskoppen formentligt efter en læresag ved præsteretten, siger hun.

I tv-programmet "Præstens Lektie" 29. oktober svarede Annette Berg på et spørgsmål om, om en præst kan tro på reinkarnation. Og derefter rullede sagen om hende.

- Det kan man. Det gør jeg, svarede Annette Berg.

/ritzau/

Emneord: Præster, Annette Berg, Roskile Stift, Peter Fischer-Møller, Kristendom, Religion
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet