Aarhus og Sønderborg på vej mod Kulturby 2017

Juryen for Kulturhovedstad 2017 har i dag besluttet, at de to danske kandidatbyer Aarhus og Sønderborg er gået videre til den endelige udvælgelse i august 2012. Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Jeg er stolt over, at vi i et lille land som Danmark har to byer med så store kulturambitioner og så meget mod, at de kaster sig over den store udfordring, som det vitterlig er, at gå efter at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Som kulturminister har jeg haft lejlighed til at besøge både Sønderborg og Aarhus og få et indtryk af de to byers Kulturhovedstads-planer. Jeg var meget imponeret over begge byers ambitioner, og jeg er meget spændt på, hvilken by juryens endelige valg falder på.

Allerede nu er begge byer i gang med at udvikle nye kultur- og samarbejdsrelationer, som styrker regionen, og som vi andre kan lære noget af.”
Om Europæisk Kulturhovedstad

Danmark har i 2017 værtskabet for projektet Den Europæiske Kulturhovedstad. Det giver adgang til, at én dansk by kan blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Inden ansøgningsfristens udløb den 30. september i år var der to danske byer, der søgte om at få tildelt titlen som kulturhovedstad, Sønderborg og Aarhus.

Der er nedsat en uafhængig jury, der skal vurdere, hvilken dansk by, der skal være Kulturhovedstad.

Juryen består af i alt 13 medlemmer

De 7 medlemmer er udvalgt af de europæiske institutioner. De 6 medlemmer er udvalgt af kulturministeren i samråd med EU Kommissionen.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer