AE: Nye arbejdsløshedstal giver håb for dansk økonomi

Nye arbejdsløshedstal fra Danmarks Statistik viser et fald på 1.100 fuldtidspersoner, og ledigheden er dermed faldet for fjerde måned i træk. Bruttoledigheden er dermed nu på 160.500 fuldtidspersoner svarende til ca. 6,1 pct. af arbejdsstyrken.

”Dagens tal er en glædelig nyhed. Det er nu fjerde måned i træk, at vi ser arbejdsløsheden falder. Væksten har været sløj i 2011 og forbrugertilliden er i bund, men alligevel er fyringerne ikke eksploderet. Faktisk er der i 2011 blevet varslet færre fyringer end i 2010 - det giver et vist håb” siger senioranalytiker i AE, Erik Bjørsted.

En ny analyse fra AE, viser at dagens tal betyder, at bruttoarbejdsløsheden for 2011 som helhed er faldet med ca. 2.300 fuldtidspersoner, hvilket betyder at den samlede ledighed stort set ikke har flyttet sig i 2011. Alligevel er det overraskende at arbejdsløsheden i 2011 trods alt er faldet lidt, fordi meget tyder på at beskæftigelsen også er faldet i 2011.

”Når vi ser arbejdsløsheden falder samtidig med at beskæftigelsen falder, så betyder det, at faldet i ledigheden ikke bunder i jobfremgang, men i at flere personer har forladt arbejdsmarkedet. Faldet i arbejdsløsheden er positivt, men det skal netop nu bruges til for alvor at få knækket ledighedskurven. Fyringerne hos Vestas og andre steder vidner om, at det hurtigt kan gå ned af bakke igen, hvis kurven ikke knækkes nu. Derfor er det yderst vigtigt, at de offentlige investeringer herhjemme kommer i gang som planlagt,” vurderer senioranalytiker Erik Bjørsted.

Læs AE-undersøgelse
Læs ledighedstal

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer