Anker Boye: Nyt konsortium cementerer Odenses position som centrum for velfærdsteknologi

Odense bliver hjemsted for sekretariatet for et nyt dansk Sundheds- og Velfærdskonsortium. Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn, har i dag valgt at placere sekretariatet for Sundheds- og Velfærdskonsortiet i Odense. Konsortiet bliver dermed en del af Danmarks største koncentration af aktører inden for velfærdsteknologi.

Læs også: Nyt konsortium for velfærdsteknologi

Konsortiet har til formål at markedsføre danske kompetencer indenfor sundheds- og velfærdsløsninger internationalt.

- Det er ikke tilfældigt, at sekretariatet for konsortiet placeres i Odense, siger borgmester Anker Boye.

- Allerede i 2008 formulerede vi en vision om at gøre Odense til internationalt centrum for velfærdsteknologi, og vi har i dag etableret en kompetenceklynge, som skal sikre, at Danmark i fremtiden bliver førende inden for sundheds- og velfærdsteknologi.

Odense Kommune har de seneste år samarbejdet tæt med Syddansk Universitet, Region Syddanmark og en række private aktører med henblik på at samle velfærds- og sundhedsteknologiske initiativer i Odense. Sundheds- og Velfærdskonsortiet vil være det seneste skud på stammen, men bestemt ikke det sidste.

- Vi er i fuld gang med at etablere Campus Odense, som bliver et område hvor sundheds- og velfærdsteknologi bliver kodeord. Området vil huse det nye universitetshospital, et nyt sundhedsfagligt fakultet og Danmarks største forskerpark, Cortex Park. Det vil skabe en unik synergi mellem forskning, produktion og praksis, og vi forventer, at området vil skabe 4-6.000 nye arbejdspladser i de kommende 10-15 år, siger borgmester Anker Boye.

Foruden sekretariatet for Sundheds- og velfærdskonsortiet er bl.a. Region Syddanmarks testcenter for sygehusene, den nationale erhvervsklynge Welfare Tech, Teknologisk Institut med Center for Robotteknologi og samt en række private virksomheder placeret i Odense.

Odense Kommune på DenOffentlige.dk Odense Kommune
Aktivitet: Artikler: 126 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer