Bondo til regeringen: Bland jer uden om vores OK-aftaler

13/08/2012 11:56

Administrator

Lærerne har en overenskomst og en rammeaftale med KL. De aftaler skal regeringen ikke blande sig i, lyder det fra lærernes formand Anders Bondo Christensen i kølvandet på nye udmeldinger fra regeringen omkring lærernes arbejdstid.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) går nu igen ind i debatten om lærernes arbejdstid. Det sker efter en massiv mediedebat i begyndelsen af året, hvor både regeringen og KL fremsatte ukorrekte oplysninger om, hvordan lærernes arbejdstid er skruet sammen.

Ifølge Berlingske Tidende vil Antorini have, at lærerne underviser i flere timer, bruger mere tid sammen med eleverne. Og så skal lærerne være lettere for forældrene at få fat på.

Læs Berlingske-artikel: Lærerne skal bruge mere tid sammen med eleverne

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, mener ikke, at det er regeringens opgave at blande sig i overenskomstforhold.

"Socialdemokraterne har haft så travlt hen over sommeren med at forsvare den danske model, så de burde af alle vide, at vi forhandler vores arbejdstid med KL. Vi har en overenskomst og en rammeaftale. De aftaler skal regeringen ikke blande sig i," siger han.

For Antorini er en måde at frigive flere ressourcer til undervisning, at nye lærere får mere forberedelsestid end erfarne lærere. Men ifølge Anders Bondo Christensen sker det allerede i dag.

”Ministeren udtaler sig muligvis, fordi hun ikke ved, hvordan forholdene er. Eller også udtaler hun sig mod bedre vidende. Det er rent faktisk sådan, at nyuddannede lærere har mindre undervisningsforpligtelse end de mere erfarne lærere har,” forklarer han til TV2-nyhederne.

Mest Læste

Annonce