BUPL: Længere skoledag ikke pædagogers opfindelse

Statsministeren varslede i sin åbningstale, at skoledagen for de mindste skal udvides til seks timer. Det forslag er ikke groet i BUPL’s have. Men kommer det, vil vi søge indflydelse.   "Vi er stolte af det fritidspædagogiske arbejde, der udføres hver dag i SFO’er, fritidshjem og klubber. Det skal vi værne om," siger BUPL's formand Henning Pedersen.

”Regeringen er stålsat på at få længere skoledage. Det er ikke et forslag, der er groet i vores have. Men bliver det gennemført, vil vi arbejde for at føre den fritidspædagogiske tradition med over i den lange skoledag, så børnene ikke snydes for dette aspekt af deres udvikling og læring.

I Danmark har vi en fornem fritidspædagogisk tradition, som i mange år har vist sit værd. Det er i fritidsinstitutionen, børnene får hjælp til de sociale spilleregler. Det er her, børnene udvikler de kreative og innovative sider af sig selv. Og det er her, børn, som er kørt fast i negative mønstre i skolen, får en ny chance. Derfor er vi meget stolte af det fritidspædagogiske arbejde, der udføres hver dag i SFO’er, fritidshjem og klubber. Det skal vi værne om.

Derfor vil vi – hvis forslaget gennemføres - gå konstruktivt ind i arbejdet og argumentere for, at en længere skoledag bør tilrettelægges som et samspil mellem lærernes og pædagogernes kompetencer, så vi bevarer den vekselvirkning, der også er i dag,” siger formand for BUPL, Henning Pedersen.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer