Danskerne: Fyringer giver ringere service

De mange afskedigelser i den offentlige sektor går ud over servicen. Det mener et stort flertal af befolkningen ifølge nye Gallup-tal, som FOA har indhentet.

Både KL, den tidligere regering og den nuværende regering har sået tvivl om, hvorvidt de mange afskedigelser i den offentlige sektor har betydning for servicen. Men danskerne deler ikke politikernes tvivl. Hele 84 procent af befolkningen siger nemlig ifølge en ny Gallupundersøgelse, at det har betydning for servicen, at der i dag er mere end 25.000 færre offentligt ansatte end for et år siden.

”Politikerne narrer først og fremmest sig selv, når de siger, at servicen ikke falder, selvom der er færre offentligt ansatte. For selvfølgelig kan det mærkes, når færre medarbejdere skal lave det samme stykke arbejde. Ikke kun af de medarbejdere, der må løbe hurtigere for at nå det hele, men også af de borgere, der er afhængig af de offentligt ansattes indsats i børnepasningen, på hospitalerne og i ældreplejen,” siger FOAs formand Dennis Kristensen og fortsætter:

”Jeg frygter, at vi kommer til at opleve en endnu større nedgang i antallet af offentligt ansatte i løbet af de kommende år. Ikke nødvendigvis som følge af store fyringsrunder, men i de kommende år går rigtig mange offentligt ansatte på pension. Og når stillingerne ikke bliver genbesat, så er resultatet for borgerne jo det samme som ved afskedigelsesrunder, nemlig en ringere service.”

Og velfærden er generelt blevet dårligere i Danmark i løbet af de seneste år. Det mener 6 ud af 10 danskere. Men nedgangen i velfærden opleves forskelligt afhængig af, hvor i landet man bor. I Region Sjælland synes 70 procent af befolkningen, at velfærden er blevet dårligere. Det samme gælder kun for 47 procent af nordjyderne. Til gengæld er ens indtægt ikke afgørende for synet på velfærden.

Gallup-undersøgelsen er foretaget i december 2011. 1.012 danskere har deltaget i undersøgelsen.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer