Datavarehus skal øge gennemsigtigheden i uddannelsessektoren

Regeringen etablerer et centralt datavarehus, der samler alle informationer om uddannelser på tværs af uddannelsessektoren. Borgere, beslutningstagere og institutioner skal have langt bedre indsigt i effekterne af den uddannelsespolitiske indsats, uddannelseskvaliteten og anvendelsen af de statslige tilskud til uddannelse.

Derfor etablerer regeringen nu et centralt datavarehus, der samler alle informationer om uddannelser på tværs af uddannelsessektoren.

Datavarehuset skal gøre det lettere for politikerne og institutionslederne at skabe et mere præcist og aktuelt grundlag for beslutninger om prioritering af ressourcer og daglig tilrettelæggelse af opgaver.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen ser mange fordele ved etableringen.

”Mange selvejende uddannelsesinstitutioner gør et imponerende stykke arbejde og opnår gode resulta-ter. Med datavarehuset bliver det endnu mere tydeligt, hvilke institutioner der gør det rigtigt godt, og det bliver lettere at sprede de gode erfaringer til andre institutioner. Ved at gøre det muligt for dem at sammenligne indsats, udgifter og effekter, kan vi fremover støtte skolerne i deres interne kvalitetsudvikling. Datavarehuset kan således styrke selvejet på institutionerne og gøre det lettere for skolerne at levere god uddannelse,” siger Troels Lund Poulsen.

Datavarehuset skal udvikles over en periode på tre til fem år. På sigt vil det samle data fra mere end 70 forskellige it-systemer på tre forskellige ministerområder. I første runde omfattes uddannelserne på Undervisningsministeriets område.

UNI•C får ansvar for etablering og drift af datavarehuset.

Yderligere oplysninger
Emil Herskind, Kontorchef, Tlf. 3392 5511, [email protected]

Undervisningsministeriet tlf: 3392 5000
Frederiksholms Kanal 21 fax: 3392 5547
1220 København K e-mail: [email protected]
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer