Dating online: Corona har givet ekstra vind i sejlene til denne trend

22/3/20 1:56

Coronavirus har taget sit greb om verden, der nu har mere end 2.000.000 bekræftede smittede på verdensplan. Selvom lande og regeringer prøver at gøre deres bedste for at inddæmme virussens spredning, så er der kun så meget, som de kan gøre, hvis befolkningen ikke lytter efter.

Sponsoreret indhold

Én af de ting, man skal være ekstra opmærksom på, er at holde afstand til andre mennesker – også kaldet ’social distancing’. Fysisk afstand betyder dog ikke, der skal være følelsesmæssig afstand – og det er her, at apps til online dating.

Det er absolut intet, der tyder på, at jagten på kærlighed stopper på grund af karantænen. Faktisk viser data, at flere og flere mennesker downloader apps eller registrerer sig på hjemmesider for online dating. Siden Lovino, der er førende inden for sammenligning af datingapplikationer, har undersøgt sagen nærmere og fundet frem til følgende:

  • Folk var 72% mere tilbøjelig til at starte en chat

  • Der blev sendt 90% flere beskeder pr. samtale

  • Der blev foretaget 300% flere videoopkald i den seneste periode

Hvis man kigger specifikt på tallene for tilmeldte folk på datingsider i Danmark, viser dataene fra Lovino også, at det er næsten 125% højere end samme periode sidste år. Det er vigtigt, at man forstår, at det kan gå hen og være en fin balance: Det er super vigtigt, at folk kan finde interessante mennesker at snakke med online, selvom de naturligvis skal respektere lovene og ikke udsætte dem selv eller andre for helbredsrisici.

Det kan være svært for udbydere af datingtjenester online at vide, hvordan man bedst skal tackle den nuværende situation og høje efterspørgsel. Nogle datingsider anbefaler, at man kan mødes udenfor under de rette omstændigheder, så længe man holder afstand og ikke har fysisk kontakt. Andre fraråder helt, at man mødes, og beder steder i deres kunder om at holde sig til den helt sikre metode: telefon, videochat eller anden teknologi.

Det gør jo naturligvis ikke datingsituationen nemmere, at caféer, restauranter og barer er stort set lukker under pandemien, og at man nogle steder ikke må samles på offentlige steder og skal holde minimum afstand på 1,5 til 2 meter. Men tallene fra Lovino taler sit eget sprog: Med 72% flere chats startet og med 90% flere beskeder virker det til, at folk føler sig mere ensomme. Det kan være sådanne tendenser, der driver folk hen på de danske datingsider i første omgang.

Men folk har brug for mere end bare at skrive sammen. Som det sidste tal påviser, så har folk brug for at se og dermed bedre føle andre mennesker: Antallet af videoopkald steg nemlig med hele 300% i nyere tid. Men man kan kun glædes over, at folk er forsvarlige og vælge at bruge videochat online som måden, hvorpå de mødes ansigt til ansigt.

Det er dog også med til at afføde en ny trend. Folk var mindre tilbøjeligt til at købe ekstrafunktioner eller Premium-abonnementer før corona-pandemien, men de seneste tal viser, at de nu har ændret mening, og det er nu 50% mere sandsynligt, at folk vil bruge penge på datingapps. En af forklaringerne kan være, at de ser merværdien i de Premium-funktioner, der tilbydes.

Man kan ikke nægte, at dataene peger i samme retning. Brugere og deres adfærd, når det kommer til dating online, vokser, samtidig med at vi brugere mere tid på vores computere og smartphones. Da vi i den kommende tid ikke vil være i stand til at mødes fysisk, kan datingapps og -hjemmesider være med til at forme den måde, som vi dater hinanden på i fremtiden i Danmark og i mange andre lande verden over.