Dramatisk fald i antallet af ansatte i kommunerne

Der var over 14.000 færre fuldtids ansatte i kommunerne i februar 2011 end samme måned året før, viser dugfriske tal. Dermed fortsætter kommunerne med markant at bidrage til at genoprette balancen i dansk samfundsøkonomi.

Der er tale om et fald i antallet af ansatte på et år på 3,6 pct.. Faldet er størst i de seneste måneder, så alt tyder på, at faldet vil fortsætte i de kommende måneder.

”Tallene afspejler, at kommunerne er ved at gennemføre den største økonomiske opbremsning siden midtfirserne. Fra niveauet i 2009 til budgetterne for 2011 er der tale om effektiviseringer og servicereduktioner på ca. 5 mia. kroner. Det kan desværre ikke gennemføres, uden at man må skille sig af med mange dygtige medarbejdere”, siger KL’s cheføkonom Jan Olsen.

Personalereduktionerne gør sig gældende i næsten alle landets kommuner. 93 kommuner har inden for det seneste år fået færre medarbejdere, og i de fem kommuner, hvor der ikke er sket reduktioner i det samlede personale, er der tale om et stort set uændret antal medarbejdere. Det viser, at kommunerne løfter i flok for at få tilpasset økonomien til den stramme økonomiaftale for 2011.

Tallene viser også, at reduktionerne sker på alle væsentlige serviceområder, og at der sker et stigende fald i gruppen af AC-ere, kontor- og it-personale og chefer. Fra november 2009 til november 2010 var faldet i denne gruppe på 0,3 pct., mens det fra februar 2010 til februar 2011 var øget til 1,8 pct.

Baseret på dette notat fra KL

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer