Erhvervsklimaet i Haderslev under lup

Der kommer jævnligt undersøgelser og sammenligninger af kommunerne serviceniveau fra forskellige organisationers side. I denne uge har Dansk Industri offentliggjort sin årlige analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Resultatet for Haderslev med en placering som nr. 81 alt andet end tilfredsstillende, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

-For et par måneder siden blev Haderslev i en undersøgelse fra Ernst & Young nr. 2 på listen over Danmarks bedste vækstkommuner, og fra Dansk Byggeri har vi netop modtaget ros for vores sagsbehandlingstider. Den slags undersøgelser skal altid tages med et gran salt, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- På baggrund af den ledelse- og organisationsmæssige blæst, der har været på området lokalt, vil jeg sige, at jeg ville have været mere overrasket, hvis vi havde fået en anden placering i DI´s undersøgelse, siger Jens Christian Gjesing.

-Jeg har læst DI´s analyse med interesse, og jeg glæder mig samtidig over den positive udmelding fra den administrerende direktør i DI Sønderjylland, Mogens Therkelsen, der lægger vægt på den konstruktive dialog og proces, om at forbedre forholdene.

-Når det er sagt tillader jeg mig dog også at glæde mig over den ros, Haderslev Kommune får i analysen. Fx er de lokale virksomheder tilfredse med at vi er tilbageholdende med bl.a. skatter og gebyrer, og på det punkt ligger vi i den bedre halvdel af undersøgelsen, siger Jens Christian Gjesing.

-Men der skal ikke herske tvivl om, at vi har en klar udfordring, og den er vi i fuld gang med et håndtere i tæt dialog med det lokale erhvervsliv. Der er tale om en helt ny begyndelse i Haderslev Kommune på erhvervsområdet, og jeg har store forventninger til, at vi får skabt en slagkraftig og effektiv organisation, der kan servicere de forskellige aktører og interessenter på bedste vis, siger Jens Christian Gjesing.

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.