Færre ansatte trods milliardoverskud

28/06/2012 10:38

Administrator

På trods af at landets kommuner samlet kan fremvise et ualmindeligt godt regnskab – må hver fjerde kommune fortsat svinge sparekniven over de ansatte. Det viser en ny rundspørge. Absurd, lyder reaktionen fra FOA.

28 procent af landets kommuner forventer, at antallet af ansatte vil falde fra nu og resten af året. Det på trods af, at kommunerne sidste år brugte godt 5 milliarder kroner mindre på velfærd, end de havde budgetteret med. Det viser en ny rundspørge, som Epinion har foretaget for FOA.

Bekymrende, lyder det fra Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA. Han er overrasket over, at så mange kommuner fortsat er tvungne til at skære i antallet af medarbejdere.

”Kommunerne har allerede gennem de seneste to år reduceret antallet af ordinært ansatte med over 30.000. Så det virker helt absurd, at kommunerne fortsat fyrer eller undlader at genbesætte stillinger.”

Af de kommuner, som vil spare i 2012, svarer 3 ud af 4 kommuner, at halvdelen af besparelserne vil ske på de borgernære området.

”Der er jo kun en måde at oversætte det på. Mindre og dårligere pleje af og omsorg for vores børn og ældre”, siger Dennis Kristensen.

Han ærgrer sig over, at kommunerne ligger inde med penge, der ikke bliver brugt.

”Den tvungne opgave under trepartsforhandlingerne var som bekendt, at vi skulle finde 4 milliarder – men tænk på det vækstpotentiale, der ligger ude i kommunerne”, siger han og fortsætter:

”Alt efter hvordan man regner tallene sammen, så sidder landets kommuner i dag med et stort overskud fra sidste års regnskaber, fordi de brugte langt færre penge på service, end de havde budgetteret med. Så det er jo fuldstændigt forrykt, at der så er kommuner, der må spare på velfærden.

Mest Læste

Annonce