Flere kommuner når 60 og 25 procent-målsætningen

16/05/2013 13:28

Administrator

Flere kommuner bidrager positivt til at indfri regeringens målsætninger om, at mindst 60 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse og 25 procent skal gennemføre en lang videregående uddannelse 16. maj 2013

Flere kommuner bidrager positivt til at indfri regeringens målsætninger om, at mindst 60 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en videregående uddannelse og 25 procent skal gennemføre en lang videregående uddannelse.

Det viser resultaterne fra den såkaldte Profilmodel 2011, som nu er tilgængelige på kommunalt niveau.

I 37 ud af landets 98 kommuner forventes mindst 60 procent af de unge, som afslutter en 9. klasse i 2011, at opnå en videregående uddannelse. I 49 ud af 98 kommuner forventes mindst 25 procent at opnå en lang videregående uddannelse.

Det er en væsentlig stigning fra Profilmodel 2010, som fremskrev, at 20 kommuner ville nå 60 procent-målsætningen, og 32 kommuner ville nå 25 procent-målsætningen.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er tilfreds med fremgangen.

- Uddannelse skal være med til at skabe velfærd og vækst i Danmark, og det er glædeligt at flere og flere kommuner forventes at bidrage til at indfri regeringens ambitiøse målsætninger om, at uddannelsesniveauet i Danmark løftes, men vi kan gøre det endnu bedre. Der er forstsat stor forskel på andelen af unge, der får en videregående uddannelse i de enkelte kommuner, men det er afgørende for den enkelte og Danmarks fremtid, at alle unge støttes fuldt ud i at udnytte deres evner bedst muligt uanset, hvilken kommune, de kommer fra. Jeg opfordrer landets kommuner til, at forsætte deres gode arbejde med at skabe den bedst uddannede og dygtigste generation nogensinde og ser frem til den forstsatte dialog om opgaven, siger Morten Østergaard.

Andelen varierer fra 41 procent i Samsø Kommune til 76 procent i kommunerne Gentofte og Lyngby-Taarbæk, når det gælder 60 procent-målsætningen – og fra 15 procent i Samsø Kommune til 50 procent i Gentofte Kommune, når det gælder 25-procent-målsætningen.

Resultaterne på landsplan fra Profilmodellen 2011 viser, at 59 procent af ungdomsårgangen forventes at opnå en videregående uddannelse, mens 27 procent forventes at opnå en lang videregående uddannelse senest 25 år efter afslutningen af 9. klasse.

Om profilmodellen 2011

  • Profilmodellen 2011 blev offentliggjort i december 2012 og viser, hvordan den ungdomsårgang, der afsluttede 9. klasse i 2011, forventes at uddanne sig i løbet af de kommende 25 år, hvis uddannelsessystemet og de unges uddannelsesadfærd i fremskrivningsperioden er som i 2011
  • Profilmodellens resultater er ikke et udtryk for det generelle uddannelsesniveau i kommunerne, men kun for de elever i 9. klasse, som har gået i kommunens skoler
  • Da grunddata ændres løbende også tilbage i tid, bliver alle historiske tal genberegnet hvert år og kan derfor afvige fra sidste års opgørelse.    

Mest Læste

Annonce