FOA: Regeringen er utro

02/10/2012 14:09

Administrator

Statsministeren tegner et glansbillede af det danske samfund, som ikke stemmer overens med den virkelighed, som mange oplever. Det mener FOA, der havde håbet på en mere lønmodtagervenlig tale fra statsministeren.

Jeg tror på vores velfærdssamfund. Sådan sagde statsministeren i sin åbningstale. Alligevel risikerer mere end 20.000 danskere at stå uden forsørgelsesgrundlag i løbet af det første halvår af 2013. Tonen klinger derfor hult, når statsministeren taler om et velfærdssamfund, hvor fællesskabet er stærkt, og hvor de bredeste skuldre bærer mest, mener FOAs formand, Dennis Kristensen.

”Jeg er skuffet over, at vi går ind i et nyt regeringsår uden at statsministeren adresserer det grundlæggende problem, som ledige står over for. Nemlig at der ikke er arbejde nok til alle,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Statsministeren siger, at vi skal hjælpe dem, som står uden arbejde. Men gode hensigter og en akutpakke med mere af det, man gør i forvejen, er ikke nok. Jeg synes, at det er højest besynderligt, at regeringen vælger at forkorte dagpengeperioden i en krisetid, hvor ledigheden stiger. At regeringen lader folk stå uden forsørgelsesgrundlag – det er da at være utro mod sine egne sociale grundholdninger.”

Statsministeren fremhæver i talen, at der er styr på de offentlige budgetter. Men FOA ærgrer sig over, at regeringen ikke samtidig fortæller, at det har betydet en markant forringelse af den borgernære velfærd.

”Det er jo ikke kun de mange arbejdsløse, der ikke kan mærke, at de stærkeste skuldre bærer mest. Jeg tror heller ikke at fru Hansen, der må kigge længere efter hjemmehjælpen, kan mærke det. Og børnene i børnehaverne, der har fået færre voksne, kan nok heller ikke mærke det,” siger Dennis Kristensen.

Han undrer sig derfor over, at statsministeren springer let og elegant hen over beskæftigelsen i den offentlige sektor, hvor der i løbet af de sidste par år er nedlagt mere end 30.000 stillinger.

”Statsministeren siger en masse om, hvad regeringen har gjort, men ikke så meget om, hvad regeringen vil gøre. Hvordan vil statsministeren for eksempel sikre, at der ikke bliver skåret yderligere i de centrale velfærdsopgaver? Det nævner hun ikke med et ord,” siger Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce