FOA: Regeringen på tynd is med konkurrence

18/12/2012 14:50

Administrator

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er der store gevinster at hente ved yderligere udlicitering af offentlige opgaver. FOA undrer sig voldsomt over styrelsens arbejdsmetoder.

”Det er en forstemmende rapport på et stærkt tvivlsomt grundlag. Ifølge styrelsen er der citat: ”i alle dele af den offentlige sektor … potentiale for mere konkurrence om de offentlige opgaver.” Det er i modstrid med en række forskningsresultater, bl.a. den store AKF-undersøgelse fra foråret, der konkluderede, at f.eks. på det pædagogiske område taber det offentlige penge på konkurrenceudsættelse,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye statusrapport baserer sig overvejende på rapporter fra det arbejdsgiver-dominerede Udbudsråd. I disse rapporter har man gentagne gange konkluderet, at der er behov for meget mere udbud – men det er tilsvarende sket på et stærkt tvivlsomt grundlag. F.eks. spørger Udbudsrådet private leverandører om kvaliteten af de udliciterede ydelser - mens hverken medarbejdere eller brugere spørges. På den måde når Udbudsrådet frem til, at der ikke sker fald i kvaliteten og medarbejdertilfredsheden ved udbud.
”Der er alvorlige fejl og mangler ved Udbudsrådets arbejde – og nu desværre også i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det er deprimerende, at et så løst grundlag kan vandre fra rapport til rapport. Og det vil være endnu mere deprimerende, hvis den nye statusrapport nu bliver grundlaget for regeringens politik på området,” mener Dennis Kristensen.
”Der er brug for en gevaldig oprydning, først og fremmest i Udbudsrådet. Lad os få striben af arbejdsgiver-repræsentanter skiftet ud med seriøse forskere. Og lad os så få en lødig debat om, hvor det tjener fællesskabet at udlicitere, og hvor det ikke gør,” siger Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce