FOA: Venstre forpester trepartsklima

23/05/2012 13:07

Administrator

Venstre lægger gift for en kommende trepartsaftale med meldingen om, at partiet kan finde på at ændre centrale ting i en aftale ved et regeringsskifte. FOA efterlyser nu en glasklar melding fra partiformand Lars Løkke Rasmussen i sagen.


”Det ligner ikke noget. Hvad tænker de dog på,” spørger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen om udspillet fra Venstres politiske ordfører Peter Christensen, der åbent fortæller om muligheden for at ændre en trepartsløsning efter næste valg.

”I en trepartsaftale både giver og tager man. Venstre siger i realiteten, at vi gerne må få alt det sure, mens det søde kan de finde på at lave om hurtigst muligt. Det er gift for forhandlingsklimaet. Og det er dybest set hasard med den danske model, der har en unik og afprøvet kvalitet, når de store aftaler skal bæres igennem,” siger Dennis Kristensen.

Han opfordrer partiformand Lars Løkke til hurtigst muligt at rydde tvivlen af vejen ved at sætte sin ordfører på plads. Gerne med en belæring om, at tidligere regeringer – også borgerligt ledede – har haft stor gavn af treparts-institutionen.

”FOA var en central aktør ved den seneste trepartsaftale i 2007, hvor Lars Løkke også sad på ministerbænken. Den daværende opposition havde en klart anden dagsorden end den daværende regering, men derfor står aftalerne for 2007 jo stadig ved magt den dag i dag. Det bør vi også være helt sikre på i en ny aftale. Ellers risikerer vi, at en historisk mulighed for at reformere Danmark forspildes,” mener Dennis Kristensen.

Mest Læste

Annonce