Fremgang i de kommunale overenskomstforhandlinger

KL og KTO er kommet endnu et skridt på vejen i arbejdet med at forny aftaler og overenskomster.

"Jeg glæder mig over, at vi har opnået en forenkling i reglerne om de ansattes medindflydelse og medbestemmelse. KL havde krævet, at hovedudvalgene i kommunerne blev lettet for en række pligtopgaver. Det er vi kommet igennem med. Nu bliver det i langt højere grad op til det enkelte hovedudvalg selv at fastlægge, hvad de synes er vigtigt at beskæftige sig med. Det er meget tilfredsstillende", siger borgmester Michael Ziegler, der er formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Parterne forhandlede også vilkårene for de kommunale tillidsrepræsentanter/arbejdsmiljørepræsentanter. Her er det aftalt, at hvis en tillidsrepræsentant/arbejdsmiljørepræsentant afskediges på grund af arbejdsmangel, så har pågældende mindst et opsigelsesvarsel på seks måneder.

"Det er en ændring, som organisationerne lagde meget vægt på, og vi havde en vis forståelse for dette krav", siger Michael Ziegler.

Resultaterne er alle indgået under forudsætning af, at der opnås enighed om alle kravene fra KL og KTO.

Parterne har tidligere opnået principiel enighed om at videreføre seniordagene. Parterne er også enige om en række forenklinger, som vil gøre det lettere at administrere seniordagene for kommunerne.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer