Sponsoreret indhold
Men hvordan er reglerne for roaming, når I drager mod løjperne – og hvad skal du først og fremmest holde øje med?
Hvad er roaming?
Først og fremmest er det godt at få på plads, hvad roaming betyder. Når du tager over grænsen ”låner” dit teleselskab nettet fra en mast fra et lokalt teleselskab. Det er herfra, du kan bruge din mobiltelefon til internettet, ringe og skrive.
De nye EU-regler fra 2017 gjorde det muligt at ringe og SMS’e ubegrænset, når du befinder dig i et andet EU-land. Dog gælder det for langt de fleste mobilselskaber, at du ikke kan ringe eller skrive ubegrænset fra Danmark til et andet EU-land.
Duka et teleselskab, der også tilbyder fri tale, SMS og MMS fra Danmark til et andet EU-land som en del af deres mobilpakker. Se mere her.
Er fri data en god ide?
For langt de fleste mobilselskaber gælder det, at halvdelen af den samlede datamængde må tages med over grænsen. Hvis du har 10 GB i din mobilpakke, har du sandsynligvis 5 GB til rådighed i EU.
Kig derfor ekstra godt efter, hvis du er på udkig efter ny mobiltelefoni. Det står tit med småt, hvor meget data, du må tage med til udlandet.
Det er sjældent, du finder mobilabonnementer med fri data, da det ofte er en utrolig dyr løsning for teleselskaberne at tilbyde. Men du kan være heldig, at du må tage alt din data med til EU. Så hvis du f.eks. har 10 GB i Danmark, så kan du bruge de samme 10 GB i andre EU-lande. Det er altså den samme mængde, du må bruge alle vegne i EU.
De færreste har brug for fri data
Som med alt andet indenfor mobiltelefoni, handler det fornuftige valg af mobilpakke om at matche produkt med behov.
Det kan virke som den største frihed at have fri data til rådighed, men for langt de fleste er det en dyr løsning, der ikke stemmer overens med det faktiske behov.
Hvis du vil være på den sikre side, når du tager på skiferie, kan du overveje at vælge fri data i den måned, du er væk.