Fujitsu vinder Haderslev Kommunes Økonomisystem

Fujitsu og Silkeborg Data har vundet afholdte EU-udbud om at levere it-systemer for hhv. økonomi og løn til sønderjyske Haderslev Kommune. Kommunen har dermed valgt at fortsætte med at bruge Fujitsus økonomiløsning, Prisme, med en udvidelse af funktionaliteterne.

Haderslev begrunder valget med, at kombinationen af Fujitsus økonomisystem, inklusive debitor og indkøb, og Silkeborg Datas lønsystem med vagtplan bedst understøtter kommunens digitaliseringsstrategi, hvor brugervenlighed, fleksibilitet og sammenhæng er nøglebegreber.

”Kommunen har i udbudsmaterialet koblet de procesunderstøttende krav i udførelsen af de opgaver, som økonomi- og lønsystemer løser dagligt, med visionerne i kommunens digitaliseringsstrategi. Vi har valgt Fujitsu og Silkeborg Data, fordi de bedst opfyldte kravene. Der er tale om to systemer, der hver især lever op til de forventninger, man kan og skal stille til sådanne systemer, og desuden er de fuldt integrerede, så de faktisk fungerer som ét system,” siger direktør Willy Feddersen fra Haderslev Kommune.

Haderslev, der har 56.000 indbyggere, går med udbuddet imod de kommuner, der har valgt at indkøbe nye it-systemer uden udbud. ”Udbud til en værdi over en halv million kroner skal annonceres i udbud, og er værdien højere end 1,5 millioner kroner, skal der foretages EU-udbud. Det skal vi naturligvis følge, men det ville da også være tåbeligt ikke at få tilbud fra flere forskellige udbydere,” siger direktør Willy Feddersen.

Haderslev har brugt konsulentfirmaet Rambøl Management Consulting som rådgiver i forbindelse med udbuddet.

Fujitsus administrerende direktør, Hans Iakob Estrup, glæder sig over samarbejdet.

”Vi er selvfølgelig glade for, at Haderslev har valgt at fortsætte med os som leverandører af den mest tidssvarende, brugervenlige og økonomisk attraktive løsning, efter at vi er blevet testet på markedet mod andre alternativer,” siger Hans Iakob Estrup.

Direktør Brian Busk, Silkeborg Data, er tilsvarende glad for valget.

”Haderslevs valg er endnu et bevis på, at Silkeborg Data har valgt den rigtige strategi ved at tilbyde det bedste løn- og personalesystem baseret på åbne standarder, så løsningen kan integreres med Fujitsus økonomisystemer,” siger Brian Busk.

Emneord: IT, Økonomistyring, Fujitsu
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.01.15 Infrastruktur
  Hackerangreb mod kommune

  Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it, og har omdøbt filer på kommunen computerdrev. Sagen er politianmeldt.

 • 05.11.14 Velfærd
  Guldborgsund tester social IT på fire botilbud

  Medarbejdere og borgere på fire botilbud i Guldborgsund Kommune afprøver de kommende måneder, hvordan social IT kan spille sammen med det pædagogiske arbejde.

 • 09.12.13 Velfærd
  Regeringen vil sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser

  Fejludbetalinger og socialt snyd udgør en betydelig omkostning for samfundet hvert år. Mere automatisering af sagsbehandlingen, bedre brug af it-værktøjer og fælles indsatser er effektive redskaber til at sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser. Det viser en analyse foretaget af Deloitte Consulting.

 • 02.12.13 Infrastruktur
  Nu tager danskerne det næste store digitale skridt

  Den 1. december tager Danmark hul på endnu et digitalt kapitel, når det bliver obligatorisk at betjene sig selv digitalt på yderligere 29 offentlige områder. Eksempelvis skal vi fremover melde udrejse og vælge læge på nettet. Og helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne bliver stadig mere digitale – det gælder ikke mindst den ældre generation.

 • 24.10.13 Infrastruktur
  Dansk, regional IKT-klynge får EU-kommissionens guldmedalje

  Den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness er netop blevet tildelt en guldmedalje af EU-kommissionen for at være en af Europas mest velfungerende klynger. I Danmark er det både første gang, den prestigefyldte medalje tildeles en regional klynge, og første gang, den gives til en IKT-klynge.