Funktionskontrakt sikrer vedligeholdelse af de vigtigste veje

I 2010 indgik Lolland Kommune en såkaldt funktionskontrakt med NCC Roads A/S om vedligeholdelse af kommunens vigtigste veje. Nu kan alle tage resultaterne i øjesyn, for hen over sommeren er en række vejstrækninger rundt om i kommunen blevet renoveret.

”Vi er godt tilfredse med samarbejdet med NCC,” forklarer formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget Gert Mortensen. ”Aftalen var, at NCC over en 15-årig periode fik ansvaret for at vedligeholde 400 km af kommunens veje, og den opgave er de i fuld gang med at løse.”

Kontraktperioden er 15 år, og i den periode er det entreprenørens ansvar at vedligeholde asfaltbelægningerne på de 400 km veje. De skal være i en på forhånd fastlagt god tilstand, men derudover planlægger og prioriterer entreprenøren selv vedligeholdelsesarbejdet.
Kontraktbeløbet var i 2010 på ca. 97 mio. kr. og erfaringer fra andre kommuner viser, at funktionskontrakter giver en betydelig besparelse på vedligeholdelsen. Det skyldes, at virksomheden med en langtidskontrakt får meget bedre mulighed for at planlægge arbejdet i forhold til andre opgaver og i forhold til at foretage vedligeholdelsen på det mest optimale tidspunkt.
”Vores fokus var at sikre, at de største og vigtigste veje i kommunen hele tiden er i god og sikker stand,” siger Gert Mortensen. ”Vi følger selvfølgelig med i entreprenørens arbejde, og vi har hyret en rådgiver til at holde øje med, at vejene har den aftalte kvalitet. Det har de, og jeg er sikker på, at mange har bemærket, at de rundt omkring i kommunen kan køre på flotte, sorte veje.”
Vejene med ny belægning bliver efterfølgende forsynet med nye vejstriber m.m.

Lolland Kommune på DenOffentlige.dk Lolland Kommune
Aktivitet: Artikler: 31 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer