Gode erfaringer med ny form for alkoholbehandling

Projekt med gratis flerfamilieterapi hjælper hele familien Alle undersøgelser viser, at et alkoholproblem hos én eller begge forældre rammer hele familien, og at det at inddrage hele familien i behandlingen giver bedre og hurtigere resultater.

Et alkoholproblem i en familie er oftest tabubelagt – man snakker ikke om det. Det går ud over relationer, kommunikation, tillid. Der opstår hemmeligheder, usikkerhed og psykosomatiske symptomer hos såvel voksne som børn – dvs. mavepine, hovedpine, dårlig nattesøvn, angst, depressioner, ensomhed mm.

I september 2011 indførte Alkoholbehandlingen i Holstebro kommune med støtte fra Sundhedsstyrelsen en ny form for behandling (flerfamilieterapi) til den, der har alkoholproblemet, deres partner og børn. Fire familier er startet op i flerfamilieterapien og 6-8 familier er på vej.

Hele familien indgår i behandlingen og de enkelte familier er sammen med andre familier i behandlingen, hvor de har mulighed for at snakke sammen, spejle sig i hinanden, lære af hinanden og støtte hinanden. De udbygger desuden deres relationer, dels i deres egen familie, men også til andre familier. De får talt om, hvad alkoholen har af konsekvenser for den enkelte i familien.

Forældrene i en af familierne siger bl.a.:

”Over tid er børnene, specielt den ene, blevet mere glad for P og viser ham langt større tillid. Den ene har heller ikke ondt i maven som før, hvor han havde ondt i maven flere gange dagligt. Alt i alt har det haft en kæmpe betydning for os at være med i flerfamilieterapi”. A+P.

Alkoholbehandlingen i Holstebro kommune er modelkommune for projektet med flerfamilieterapi, som Sundhedsstyrelsen har støttet med 3.5 mio. kr. frem til nov. 2014. Opgaven i projektet er at udbrede erfaring og metode omkring flerfamilieterapi til andre alkoholbehandlingssteder i landets kommuner.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer