Hver femte førtidspensionist vil gerne have et arbejde

30/11/2010 09:20

Administrator

Mange førtidspensionister uden for arbejdsmarkedet ønsker sig et arbejde. Det er ikke så meget for pengenes skyld som for at få et bedre livsindhold med kolleger og indgå i en arbejdssammenhæng. I sin årlige undersøgelse af virksomheders sociale engagement har SFI blandt andet kigget på førtidspensionisters muligheder på arbejdsmarkedet.

Når man spørger førtidspensionisterne, hvorfor de ønsker at få et arbejde, svarer 65 pct., at det at have et arbejde vil gøre dem mere tilfredse med tilværelsen. 33 pct. svarer, at det vil give dem gode kollegaer, og endelig angiver 24 pct., at et arbejde vil give mulighed for at indgå i en almindelig arbejdssammenhæng.

Udfordringer for at få et arbejde
Førtidspensionisterne kender dog godt de barrierer, der er mellem dem og et arbejde. Tre fjerdedele af samtlige adspurgte førtidspensionister angiver fysiske begrænsninger som den største barriere for et arbejde, og en femtedel angiver psykiske begrænsninger. Det er således ikke enkelt at bringe denne gruppe ind på arbejdsmarkedet.

Krisen har betydning for det sociale engagement
Undersøgelsen viser også, at der fra 2007 til 2009 er der sket et fald i antallet af lønmodtagere, der har oplevet, at en person med nedsat arbejdsevne er blevet fastholdt som kollega eller er blevet nyansat.

De fleste lønmodtagere oplever dog stadig stor rummelighed på deres respektive arbejdspladser.

Undersøgelsen er finansieret af Beskæftigelsesministeriet. Læs mere på http://www.sfi.dk/Default.aspx?ID=4599&Action=1&NewsId=2814&PID=9206

Mest Læste

Annonce