Hvordan får vi skabt flere private arbejdspladser?

23/04/2013 15:24

Dansk Industri

Siden 2008 har Roskilde/Køge Bugt området mistet hver tiende arbejdsplads. Virksomhederne flytter produktionen til andre lande, hvor det er billigere og mindre bøvlet for dem at producere. Og mange er blevet overhalet inden om af konkurrenter, som er blevet dygtigere og mere produktive end de danske de seneste år.


En dyster udvikling, som vi skal have vendt. Derfor sætter DI Roskilde/Køge Bugt fokus på produktivitet og private arbejdspladser på årets erhvervstræf, onsdag den 24. april kl. 15.50 i Roskilde Lufthavn.
- Danmark er et af de dyreste lande at drive virksomhed i. Derfor er vi nødt til at være et af de absolut mest produktive. Det er vores virksomheder, der skal tilpasse sig omverdenen – ikke omvendt, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Niels Hermansen.
På Erhvervstræf 2013 vil de adm. direktører fra de to lokale virksomheder Stryhns A/S og DAO Aviation A/S dele ud af deres erfaringer med, hvordan man får øget produktiviteten. Lige som der er indlæg af Venstres gruppeformand Kristian Jensen, underdirektør Kent Damsgaard fra DI og borgmestrene fra Greve, Solrød og Roskilde kommuner.
- Erhvervslivet har flere store udfordringer, som virksomhedslederne, de ansatte og politikerne bliver nødt til at stå sammen om at få løst, Vi skal have bragt omkostningerne til blandt andet skatter og afgifter endnu mere ned. Lønudgiften pr. produceret enhed skal reduceres, og så skal vi have skabt nogle rammer, der gør det muligt at være iderige og tænke nyt, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Niels Hermansen.
Han peger på, at der i Roskilde-Køge området er mange dygtige og velkvalificerede medarbejdere og erhvervsskoler og universiteter, der er interesseret i at samarbejde med virksomhederne. Det er en stor styrke for området.
Men arbejdsstyrken er faldet drastisk, siden den økonomiske krise satte ind. I dag har mindre end halvdelen af borgerne i Roskilde, Greve, Solrød, Lejre og Køge kommuner et arbejde, helt præcist 48 procent. Resten er ledige, pensionister, handicappede, børn og unge.
- Det er et af de allerstørste problemer, vores kommuner står overfor. Der bliver færre til at bidrage til den fælles kommunale kasse, og flere som vil have behov for hjælp. Vi har med andre ord en fælles opgave med at få skabt flere lokale arbejdspladser, så vi kan få råd til den velfærd, vi alle sammen gerne vil have. Men det kræver, at vi samarbejder om at få udviklet gode vilkår for virksomhederne og får gjort vores område til en attraktiv egn både at bo og drive erhverv i, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Niels Hermansen.

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI, Kristian Stokbro, tlf: 3377 3833 / 29494623 eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf: 2124 4702.
 

Mest Læste

Annonce