I mange udkantskommuner er hver sjette på førtidspension

23/02/2012 11:21

Administrator

I Danmark er der i dag ca. 237.000 personer, der modtager førtidspension. Målt i forhold til befolkningen er der flest førtidspensionister på Fyn og på Bornholm, mens Lolland er den enkeltkommune, hvor der er flest førtidspensionister. Her er knap hver femte over 40 år og hver 20. ung på førtidspension.

Ser man på førtidspensionister fordelt efter landsdele, fremkommer et noget skævt billede. Hovedparten af de unge førtidspensionister har således bopæl i Jylland, mens de ældre førtidspensionister på mindst 40 år er mere ligeligt fordelt mellem landsdelene.

Sydjylland er den landsdel med flest førtidspensionister under 40 år, mens Vest- og Sydsjælland har flest førtidspensionister på mindst 40 år.

Målt i forhold til befolkningen i samme aldersgruppe er der flest førtidspensionister at finde på Bornholm uanset hvilken aldersgruppe, man ser på.

På Bornholm er 13,2 procent af befolkningen mellem 40 og 64 år på førtidspension. Ligeledes er der en høj koncentration af førtidspensionister på Fyn. København og Østsjælland er de enkelt landsdele med færrest førtidspensionister i forhold til befolkningen.

I Lolland Kommune er hver 5. person over 40 år på førtidspension
Når man ser på førtidspensionister i Danmark fordelt efter kommuner, fremgår det, at der bor mange førtidspensionister på Fyn, Vestjylland, Lolland Falster samt Vestsjælland.

Den højeste andel blandt de yngre førtidspensionister findes i Lolland Kommune, hvor 5,5 procent af befolkningen under 40 år er på førtidspension. I Nyborg Kommune og i Odsherred Kommune er der ligeledes relativt mange førtidspensionister under 40 år.

Også når man måler på førtidspensionister over 40 år, topper Lolland Kommune. Her er næsten 20 pct. af befolkningen over 40 år således på førtidspension, hvilket svarer til hver 5. person over 40 år. Efter Lolland Kommune kommer Langeland, hvor 17,1 pct. over 40 år er på førtidspension, og herefter følger Odsherred.

Den laveste andel af førtidspensionister findes i Dragør og Tårnby og en række af kommunerne omkring for København. Dog er der også en række Vestegnskommuner, der har meget få førtidspensionister i forhold til befolkningen i samme alder.

Læs mere

Mest Læste

Annonce