Kendte vil støtte psykisk sårbarhed i 2011

Hvad har skuespiller Lotte Andersen, musiker Hilda Heick, skønhedsguru Ole Henriksen og kandidat til "Årets Hug 2010" samt tv-vært Pelle Hvenegaard til fælles med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen?

De står alle sammen bag en ny kampagne - som fra i dag og tre uger frem - kan opleves på busser og plakater i København, Frederiksberg, Odense, Århus, Ålborg, Fredericia, Randers og Esbjerg.

Kampagnen består af en række personlige nytårsforsæt og skal skabe større opmærksomhed, åbenhed og tolerance om psykisk sårbarhed. "I 2011 vil jeg være der for dig," lover Pelle Hvenegaard, mens Lotte Andersen "vil lære af det svære".

Hver anden familie rammes på et tidspunkt af psykisk sårbarhed, og dermed overgår psykiske lidelser antallet af danskere, der er ramt af kræft, sukkersyge og hjertekarsygdomme til sammen.

"Men den mest udbredte sygdom er samtidig den mest usynlige, som også er sværest at tale om. Der er behov for mere åbenhed og viden om psykiske lidelser. Derfor er jeg taknemmelig for, at så mange forskellige mennesker stiller op for de mange hundrede tusinde danskere, der har svært ved at trænge igennem," siger tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Poul Nyrup Rasmussen er formand for Foreningen Det Sociale Netværk, som står bag den nye kampagne. Foreningen arbejder på at skabe åbenhed og bedre forhold for psykisk sårbare og pårørende i Danmark. Udover de kendte ansigter præsenterer kampagnen også en række mindre kendte ansigter, som vælger at stå frem med deres psykiske sårbarhed.
 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer