Kommuner får hjælp til funktionsudbud

Udbudsrådet har offentliggjort et nyt værktøj til funktionsudbud, som skal hjælpe kommunale indkøbere med at lave funktionsudbud på hjælpemiddel-området.

Når kommunerne bruger funktionsudbud i stedet for traditionelle udbudsformer, får de private leverandører bedre muligheder for at nytænke opgaveløsningen. Det kan resulterer i kvalitetsforbedringer og effektiviseringer til glæde for borgerne og de pressede kommunale budgetter.

”Kommunernes budgetter er trængte. Derfor er der behov for at tænke nyt i det offentlige. Når man anvender funktionsudbud, kvitterer virksomhederne ved at udvikle opgaveløsningen, bringe ny teknologi i anvendelse og løfte servicen overfor borgeren. Derfor hjælper vi nu kommunerne,” siger Jørgen Lindegaard, formand for Udbudsrådet.

I dag er det kun få kommuner, der bruger funktionsudbud på hjælpemiddelområdet. Samtidig efterspørger kommunale indkøbere mere viden om funktionsudbud.

”Det er en skam, hvis det er manglende kendskab til funktionsudbud, der afholder kommunale indkøbere fra at bruge funktionskrav og dermed udnytte de muligheder for innovation og effektivisering, der ligger i et offentlig-privat samarbejde,” siger Jørgen Lindegaard, formand for Udbudsrådet.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer