Kommuner sparer på administration

I følge HK´s hjemmeside vil stort set alle landets kommuner spare på driftsomkostningerne i 2012. Det viser en undersøgelse, som Offentligt Ansattes Organisation (OAO) har lavet. 15 kommuner angiver, at de direkte skal spare på administrationen.

Kommunerne lægger i disse dage sidste hånd på budgetterne, som skal være klar den 15. oktober 2011. Foreløbige indberetninger fra 77 kommuner viser, at alle skal spare på driften.

Besparelser går ud borgerne
Det er en udvikling, der bekymrer HK/Kommunals formand Bodil Otto.

- Når det gælder HK’ernes arbejde så ved vi, at otte ud af ti arbejder med opgaver, der er direkte relateret til borgerne. Derfor er det borgerbetjeningen man skærer i, hvis man skærer ned på administrationen. Og det vil jeg opfordre de kommunale politikere og ledelser til at være opmærksomme på, siger Bodil Otto.

Lad HK'erne klare det administrative arbejde
HK/Kommunals formand opfordrer i stedet kommunerne til at få løst den skævfordeling, der er i opgavevaretagelsen.

- Jeg hører ofte andre faggrupper som eksempelvis pædagoger, lærere og ikke mindst ledere klage over, at de har fået meget mere administration, og at det tager deres tid. Det er nødvendigt, at vi får rettet op på den skævhed i fordelingen af opgaverne. HK’erne er uddannet til at klare den nødvendige administration effektivt, og derfor bør kommunerne kigge på en effektiv opgavefordeling, som kan holde - også i fremtiden, fastslår Bodil Otto, HK/Kommunals formand.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer