Konference: Fremtidens offentlige lederskab

FORUM for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring holder torsdag den 10. november en konference på Christiansborg om Fremtidens Offentlige Lederskab med deltagelse af en række markante ledere, forskere og beslutningstagere.

Der vil være deltagelse af bl.a Margrethe Vestager, Jacob Bundsgaard, Tim Sloth Jørgensen, Hanne Dorthe Sørensen, Eva Sørensen, Mogens Hegnsvad, Maarten van Engeland, Mogens Kring, Charlotte Münter, Henrik Bendix, Peter Bogason, Jacob Torfing, Annemette Digmann og Klaus Majgaard.

Konferencen går tæt på de holdningsmæssige, ressourcemæssige og bureaukratiske udfordringer den enkelte institution står overfor, og vil give sit bud på, hvordan de kan håndteres.

”Både ledere og medarbejdere må gribe i egen barm og indstille sig på forandringer. Disse kræver vilje og evne til nytænkning hos politikere og borgere, når det gælder fx den offentlige debat, nye styringsformer, traditionelle roller og velerhvervede rettigheder” vurderer Preben Melander, professor og centerdirektør på Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse (CVL) på CBS.

”Lederne skal holde fast i at afvise mere kontrol som vejen frem - også når pressen kaster sig over en enkeltstående sag og politikere vil udvise handlekraft”, siger Tim Sloth Jørgensen, admiral og tidligere forsvarschef, som oplæg til dagen.

”Der er så stor afstand og fremmedgørelse i systemet, at der er behov for, at vi udvikler et nyt sprog for styringen. Vi skal kunne evaluere på nye måder, hvor tal ikke alene er udgangspunkt og hvor der er større åbenhed og nærvær i dialogen mellem de involverede. Det er i sidste ende et fælles ansvar at få tingene til at lykkes” siger Klaus Majgaard, Kommunaldirektør i Furesø kommune.

Du kan finde en interviews med bl.a. Tim Sloth Jørgensen og Klaus Majgaards som optakt til konferencen her.

Arbejde i værksteder

På dagen vil der udover oplæg blive arbejdet i tre værksteder med ledelsesmæssige udfordringer og som indgår i forskningsprogrammet SLIP:

- Hvordan udøves lederskab ved brug af private virksomheder, netværk og frivillige i fremtiden?

- Hvad kræves af det personlige lederskab?

- Hvordan kan innovation i praksis gennemføres?

Dagen afsluttes med at hovedresultater af arbejdet præsenteres for Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og ny borgmester i Århus, Jacob Bundsgaard, som begge giver deres bud på udfordringer og visioner for fremtidens offentlige lederskab.

Konferencen er arrangeret som led i formidlingen af CBS-forskningsprogrammet SLIP (Strategic Leadership in the Public Sector), som på opdrag af bl.a. Finansministeriet inden 2014 skal fremlægge et forskningsbidrag om emnet.

Mediepartner er netværksavisen DenOffentligeSektor.dk, hvor du kan følge optakten til og opfølgning på konferencen gennem artikler og blogs.
Se optaktsinterviews på video med offentlige topledere her

Emneord: Jacob Torfing
SLIP - Strategic Leadership Research in the Public Sector på DenOffentlige.dk SLIP (Strategic Leadership Research in the Public Sector) er et historisk stort forskningsprogram, der skal skabe ny viden om fremtidens offentlige ledelse og styring. SLIP betragter udviklingen af...
Aktivitet: Artikler: 4 | Events: 3 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 25.09.17 Ledelse
  Nyt videnssamarbejde bringer teori og virkelighed sammen

  Samarbejde mellem RUC og DenOffentlige bringer fremtidens fagfolk tættere på arbejdsmarkedet, og nutidens offentligt ansatte tættere på ny viden.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 02.04.14 Velfærd
  Forskere i nyt samarbejde: Nu skal erfaringer med konkurrenceudsættelse af velfærd afdækkes

  Forskere fra landets universiteter går nu sammen i et opsigtsvækkende forskningsprojekt, som skal belyse erfaringerne med konkurrenceudsættelse af bl.a. velfærdsopgaver. Projektet skal resultere i en uafhængig og forskningsbaseret analyse, som både skal se på generelle effekter og konkrete erfaringer med at bruge private leverandører bl.a. på de store velfærdsområder.

 • 16.09.11 Ledelse
  Ny bog: Samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor

  Den offentlige sektor er mere dynamisk og innovativ end sit rygte. Alligevel er der god grund til at fokusere på, hvordan offentlig innovation kan fremmes. Denne bog viser, hvordan offentlig innovation kan fremmes gennem samarbejde mellem forskellige offentlige og private parter.