Konsulenthjælp er helt uundværlig i kommuner

25/10/2010 16:22

Dansk Industri

Flere kommuner har ingen planer om at skære ned på brugen af konsulenter. Kommunerne kan nemlig ikke klare sig uden. Konsulenter yder danske kommuner vigtig viden, som ikke er tilgængelig internt i kommunerne. Derfor forventer flere kommuner at bruge ligeså mange eller endda flere eksterne rådgivere de kommende tre år.

Det viser en rundspørge med uddybende interview af 15 kommunaldirektører, som DI Videnrågiverne har gennemført.
Vordingborg Kommune bruger eksterne rådgivere, når de skal gennemføre større byggeprojekter. Det gør de, fordi kommunen ikke selv har kompetencerne.

– Byggeopgaver er ikke noget, vi laver hver dag. I et løbende driftsperspektiv er det derfor mere effektivt at købe hjælp udefra, i stedet for at have nogle eksperter siddende i kommunen, som i perioder ikke har noget at lave. Derfor er det mere effektivt og økonomisk fordelagtigt at hyre eksterne rådgivere, fortæller kommunaldirektør Tomas Therkildsen. Han regner med, at brugen af videnrådgivere kommer til at ligge på samme niveau fremover.

Læs mere: http://publikationer.di.dk/di/741809323/

Læs mere på viden.di.dk om DI Videnrådgivernes Årsdag: http://viden.di.dk/Presse%20og%20nyheder/Nyheder/Pages/DIVidenraadgivernesaarsdag28oktober2010.aspx
 

Mest Læste

Annonce