Kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017 til eksamen

I morgen fredag vil en 10 mand stor delegation bestående af politikere, erhvervsfolk og kulturpersonligheder præsentere den aarhusianske kulturhovedstadsansøgning for en international jury i Kulturministeriet. Juryen afgør, hvilken eller hvilke byer der går videre til anden run-de.

Aarhus og Sønderborg præsenterer fredag 25. november deres an-søgninger om at blive Europæisk Kulturhovedstad for den jury, som skal afgøre, hvem der i sidste ende får den ærefulde titel. Præsentationen foregår i Kulturministeriet foran udvælgelsesjuryen.
”Vi stiller i stærkest mulige opstilling for at vise, at vi mener det seriøst, når Aarhus ansøger om titlen som Europæisk Kulturhovedstad. Jeg ser meget frem til at fremlægge ansøgningen for udvælgelsesjuryen,” siger Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard.
Aarhus sender et stærkt hold til Kulturministeriet. Holdet består bl.a. borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Kultur og Borgerser-vice, Marc Perera Christensen, regionsrådsformand Bent Hansen og repræsentanter fra erhvervs- og kulturlivet i hele regionen.
Rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen ser derfor præsentationen som en af projektets afgørende milepæle.
”Det er det første møde juryen har med Aarhus 2017, og samtidig skal medlemmerne afgøre om ansøgningerne skal fortsætte til den afgø-
Side 2 af 2
rende fase. Derfor er det enormt vigtigt, at vi fra Aarhus 2017 gør et godt indtryk, og at juryen får et indblik i visionerne bag Aarhus 2017 og temaet Rethink,” lyder det fra rådmanden.
Præsentationerne kan vise sig at være endestation for den ene af de to kandidatbyer. Juryen skal nemlig afgøre, om Aarhus og Sønder-borgs ansøgninger har det, der skal til for at fortsætte til næste og afgørende bedømmelsesrunde i 2012.
Kulturministeriet afholder pressemøde klokken 15.30 i Kulturministeri-et efter begge præsentationer. Her meddeler juryen, om Aarhus, Søn-derborg eller begge kandidatbyer fortsætter til næste og afgørende fase på vejen mod at blive udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer